CDA

Zaterdag 9 mei: Europadag CDA met start campagne door lijsttrekker Van de Camp

Zaterdag 9 mei a,s. viert het CDA de Europadag in Baarle-Nassau. Lijsttrekker Wim van de Camp geeft de aftrap voor de Europese campagne tijdens de jeugdwedstrijd Nederland- België.

Tussen 12.30 en 13.30 uur is er een manifestatie waar lijsttrekker Wim van de Camp, minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken, partijvoorzitter Peter van Heeswijk en Europarlementariër Lambert van Nistelrooij spreken. Daarvoor voeren Belgische en Nederlandse christen-democraten te voet of te fiets campagne in het centrum van Baarle-Nassau en Baarle Hertog. Jean-Luc Dehaene, lijsttrekker van de Belgische CD&V bij de Europese verkiezingen zal onder voorbehoud een deel van de middag aanwezig zijn.

De dag begint om 10.00 uur met een ontvangst door de Brabantse Europarlementariër Lambert van Nistelrooij in hotel-brasserie Den Engel, Singel 3 te Baarle Nassau. Van Nistelrooij heet eenieder welkom. Tussen 10.30 en 11.30 uur voeren Vlaamse en Nederlandse christen-democraten te voet of per fiets campagne in het centrum van Baarle-Nassau en Baarle-Hertog

Om 12.00 uur geeft lijsttrekker Van de Camp de aftrap voor de campagne tijdens de jeugdwedstrijd Nederland- België op het veld van VV Gloria UC, op Sportpark Boschoven, Sportlaan 20, 5111 BX te Baarle Nassau.

Tussen 12.30 en 13.30 uur is er een korte manifestatie in het naastgelegen sporthotel Bruurs, Sportlaan 22. Sprekers zijn lijsttrekker Van de Camp, minister Verhagen, partijvoorzitter Van Heeswijk en Europarlementslid Van Nistelrooij.

Daarna gaat het gezelschap naar Bosrestaurant-Party- en Vergadercentrum Landgoed Schaluinen 11a, 5116 HB te Baarle-Nassau. Daar worden de genomineerden gepresenteerd van de op initiatief van Lambert van Nistelrooijj ingestelde Innovatieprijs Energie en Duurzaamheid.
Het middagprogramma wordt om circa 17.00 uur afgerond. CD&V-lijsttrekker Dehaene zal onder voorbehoud aanwezig zijn tussen 13.30 en 15.00 uur

---