Gemeente Schiedam


Mei 2009

Sterke Vrouwen ook tijdens Nationale Molendag


06 mei 2009

Eén dag in het jaar zijn alle molens in Schiedam en het Jenevermuseum tegelijk open en kunt u op alle verdiepingen van de grootste molens van de wereld en het museum gratis een kijkje nemen. Dit is tijdens Nationale Molendag op zaterdag 9 mei aanstaande. De dag staat dit jaar in het teken van het Schiedamse themajaar Aleida en Liduina: Sterke Vrouwen.

Bij iedere molen en in het Jenevermuseum wordt de kracht van de bezoeksters op de proef gesteld. Wie durft, kan ook haar kracht laten zien bij de Zakkendragersgilde en bij de Zeekadetten op het water. De krachtproeven zijn ook geschikt voor kinderen. Verder gaat een korte film over molenaarsvrouwen in première, die vanaf die dag te zien zal zijn in Museummolen De Nieuwe Palmboom. Natuurlijk gebeurt er nog veel meer op deze bijzondere dag, zo zijn er verschillende kinderactiviteiten en is er het populaire pannenkoekenterras.

Vrouwen in Louter Reclame
In het Jenevermuseum wordt de tentoonstelling Louter Reclame themajaar tijdelijk uitgebreid met prachtige affiches waarop vrouwen de hoofdrol spelen. Tijdens de festiviteiten op Molendag zijn deze affiches voor het eerst te zien in het proeflokaal. Het Jenevermuseum heeft zaterdag 9 mei een gezellig programma en een leuke introductieactie voor een nieuw damesarrangement. Dit arrangement bestaat uit een rondleiding, een heerlijke likeur proeverij en een zeer smakelijke chocoladefondue.

Nationale Molendag
Zaterdag 9 mei 2009
11.00 - 17.00 uur

Klik hier voor meer informatie.