Ingezonden persbericht


Persbericht

Informatiedag Transition Towns te Utrecht

De energie,- en klimaatcrisis gaan ons dagelijks leven veranderen. Hoe kan jij je eigen leefomgeving voorbereiden op deze veranderingen? Hoe maak je de wijk of dorp waarin je woont minder afhankelijk van fossiele brandstoffen en meer zelfvoorzienend? Hoe mobiliseer je de kracht van je eigen lokale gemeenschap.

Transition Towns Nederland organiseert op 9 mei in Utrecht een landelijke informatiedag over Transition Towns. Wat doet een lokale Transition Towns groep in haar eigen dorp of wijk, hoe krijg je de rest van de inwoners mee en hoe start je zelf een Transition Towns op. De dag wordt ingeleid door Paul Hendriksen, een van de initiators van Transition Town Deventer.

Transition Towns is een beweging die zich wil voorbereiden op peakoil, het moment waarop de olieproductie begint te dalen en olie schaarser wordt, en de klimaatcrisis. Niet door te wachten op overheden of bedrijfsleven, maar door zelf aan de slag te gaan in de eigen leefomgeving. Met een positieve blik op de toekomst, en uitgaande van de kracht van de lokale gemeenschap. In 2006 startte Rob Hopkins in het Engelse dorp Tottness met deze succesvolle aanpak, en sindsdien heeft het zich over over vele duizenden plaatsen in de hele wereld verspreid. In Nederland wordt sinds de zomer van 2008 in een aantal plaatsen (o.a. Deventer en Groningen) al met het concept gewerkt, en wordt er in al meer als 40 plaatsen gewerkt aan het oprichten van Transition Town groepen.

Informatiedag over Transition Towns in Utrecht op 9 mei van 11.00 tot 18.00, in het Emmagebouw, Cremerstraat 245 in Utrecht. Entree 5 euro. Aanmelden via info@transitiontowns.nl Of via www.transitiontowns.nl


---



Ingezonden persbericht