Ingezonden persbericht

Open dag en EHBO-workshop bij Utrechtse Dierenbescherming

Utrecht, 6 mei 2009

Van 9 tot en met 17 mei is de jaarlijkse Week van het Huisdier. Het thema van dit jaar is 'Samen gezond': huisdier en eigenaar kunnen elkaar helpen om gezond te zijn en blijven. In het kader van de themaweek organiseert Dierenbescherming Utrecht Amersfoort een open dag in haar konijnen- en knaagdierenopvang en een workshop Dieren-EHBO.

De open dag van opvangcentrum Knaag en Ko vindt plaats op zaterdag 16 mei. De dag staat in het teken van het op verantwoorde wijze houden van konijnen en knaagdieren. Er zijn informatiestands waar bezoekers alles te weten kunnen komen over de verzorging van deze beestjes. De gasten kunnen in het centrum rondkijken en de dieren tracteren op een extra hapje gezond groenvoer. Voor kinderen is er een dierenquiz, een limonadekoe en de mogelijkheid om geschminkt te worden. Verder vallen er leuke prijzen te winnen tijdens een loterij. Ook is er aandacht voor de ambulance van de Dierenbescherming: tussen 11.00 en 13.00 uur kunnen bezoekers een kijkje nemen in de ambulancebus.

Om impulsaankopen te voorkomen, is het niet mogelijk tijdens de open dag een dier te adopteren. Bezoekers kunnen wel een reservering maken voor het dier van hun keuze. Knaag en Ko herplaatst dieren echter uitsluitend in tweetallen of bij een al aanwezig soortgenootje. De reden hiervoor is dat konijnen en knaagdieren sociale dieren zijn, die veel behoefte hebben aan contact met soortgenoten.

De open dag duurt van 11.00 tot 15.00 uur. Het opvangcentrum bevindt zich naast het kantoor van Dierenbescherming Utrecht Amersfoort op Californiëdreef 19 te Utrecht.

Workshop Dieren-EHBO
Op zondag 17 mei verzorgt Dierenbescherming Utrecht Amersfoort een workshop Dieren-EHBO. De workshop biedt een korte kennismaking met de cursus Dieren-EHBO, die later dit jaar door de Dierenbescherming wordt gegeven. In de workshop, verzorgd door dierenartsen, komt zowel theorie als praktijk aan de orde. Zo wordt bijvoorbeeld geoefend met het aanleggen van een poot- of staartverband. De workshop is geschikt voor mensen die overwegen mee te doen aan de cursus, maar ook voor iedereen die het gewoon leuk vindt meer te weten over eerste hulp aan huisdieren.

De workshop duurt van 15.30 tot 17.00 uur en vindt tevens plaats op Californiëdreef 19 in Utrecht. Er is plaats voor ongeveer twintig deelnemers. Voor het praktijkgedeelte zijn bovendien een paar makkelijke honden nodig. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Nanette Lameijer: nanette.lameijer@dierenbescherming-utrecht.nl. Aan deelname zijn geen kosten verbonden, maar een vrijwillige bijdrage voor de dierenambulance wordt gewaardeerd.

De Week van het Huisdier wordt ieder jaar georganiseerd door het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren, waar ook de Dierenbescherming in participeert. Doel van deze themaweek is mensen nog eens extra te stimuleren op een verantwoordelijke manier met hun huisdieren om te gaan.



Ingezonden persbericht