Ingezonden persbericht

Persbericht 0916

Excursie voor echte vogelaars in Dordrecht

Dordrecht, 7 mei 2009

In de maanden mei en juni organiseert Biesboschcentrum Dordrecht een vaar-wandeltocht voor de échte vogelliefhebbers: de Avontuurlijke vogeltocht. In deze exclusieve tocht ga je met een kleine groep onder leiding van een deskundige gids op zoek naar vogels in de Biesbosch.

In deze tijd van het jaar laten de broedvogels zich volop horen en zien, met name in de ochtend. De excursie begint om 6.00 uur en duurt ongeveer drie uur. Afhankelijk van recente waarnemingen en getij wordt een interessant gebied uitgezocht om te varen of te wandelen. Zangvogels als de blauwborst en de kleine karekiet laten zich regelmatig horen, terwijl je in een klein fluisterbootje langs de rietoevers vaart.

In de Biesbosch is de laatste jaren veel nieuwe natuur 'gemaakt'. Er zijn uitgestrekte wetlands ontstaan, waar veel steltlopers zoals kluut en lepelaar hun voedsel zoeken. De bruine kiekendief laat zich regelmatig zien, zwevend boven het riet op zoek naar prooi. En wie weet laat ook de ijsvogel zich zien en horen.

Deze tocht is bedoeld voor de echte vogelaar (beginnend en gevorderd). Kou en andere ontberingen horen erbij. De tocht is minder geschikt voor kinderen, tenzij ze een uitgesproken belangstelling hebben voor vogels. Bij terugkomst is er koffie met Beverkoek in de 'Biestro'.

Verzamelen bij het Biesboschcentrum Dordrecht aan de Baanhoekweg 53 in Dordrecht om 6.00 uur. De prijs inclusief koffie met Beverkoek: volwassenen. E 15,45, 65-plussers en kinderen t/m 12 jaar E 11,60. Opgeven voor deze 'Avontuurlijke vogeltocht' kan bij Biesboschcentrum Dordrecht, telefoon 078 630 53 53, e-mail: info@biesbosch.org.
Deze vaar-wandeltochten vinden plaats op zaterdag 9, 16, 23, 30 mei en zaterdag 6, 13, 20 en 27 juni.