Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

31 maart 2009

50 jaar Little People
De wereld van Little People komt feestelijk tot leven in de Beekse Bergen

Dit jaar viert Little People haar 50-jarige jubileum. Een bijzondere mijlpaal voor 's werelds grootste speelgoedfabrikant Mattel. Ruim één miljard Little People producten zijn inmiddels wereldwijd verkocht. Maar liefst drie generaties kinderen zijn opgegroeid met het speelgoed van Little People, dat onderdeel is van Fisher-Price. Ter ere van deze gouden verjaardag zijn kinderen op zaterdag 9 mei 2009 uitgenodigd om de wereld van Little People in de Beekse Bergen in levenden lijve te ervaren. In dit park wacht een Afrikaans avontuur met brullende leeuwen, nieuwsgierige giraffen en overstekende zebra's.

De toegangskaartjes zijn van 26 april tot en met 4 mei te winnen door middel van een prijsvraag in De Telegraaf.

Historische hoogtepunten uit de wereld van Little People:

1959 Little People Schoolbus. In de bus zitten 6 kleine houten poppetjes die uit de bus gehaald kunnen worden. Wanneer de bus rijdt, draait het hoofd van de buschauffeur rond.

1968 Little People Boerderij. Verschillende geluiden doen de boerderij tot leven komen en kinderen leren om de dierengeluiden te imiteren.

1975 Play Family Sesame Street. De speelgoedset bestaat uit verschillende bekende karakters, zoals Bert en Ernie, Koekiemonster en Pino.

1990 Little People McDonald's. Binnen een jaar worden er meer dan één miljoen van de speelgoedset verkocht.

2000 Little People Discovery City. In deze speelgoedset komen de Little People karakters verder tot leven; ze kunnen zingen en zelfs met elkaar praten.

Over Little People
Speelgoed van Little People is voor kinderen in de leeftijd van 1 tot 5 jaar. Het prikkelt de fantasie en stimuleert op een speelse manier de sociale en emotionele vaardigheden van peuters en kleuters. Little People biedt de mogelijkheid de indrukwekkende gebeurtenissen van alledag na te spelen, maar geeft ook de vrijheid een eigen verhaal te verzinnen. Kinderen zijn de baas. www.fisher-price.nl

----------
Noot voor redacties,