Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - Amsterdam, 15 april 2009

Grenzeloze kansen in Europa

Op zaterdag 9 mei 2009, Dag van Europa, organiseren Europe Direct en EURES in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) een informatiemarkt over wonen, werken en ondernemen in Europa.

De informatiemarkt zal plaatsvinden op zaterdag 9 mei, van 10.00 uur tot 16.00 uur, in de Centrale Bibliotheek. Op de markt zullen verschillende organisaties, waaronder EURES, de Belastingdienst en de Sociale Verzekeringsbank, informatie verstrekken over de vele aspecten van emigreren naar, of binnen Europa.

Bezoekers kunnen informatie krijgen over aspecten van tijdelijk of voorgoed wonen en werken in Europa. Van vragen over de gevolgen van een emigratie voor je AOW, tot informatie over een stage in het buitenland en vacatures uit heel Europa, de diverse organisaties bieden hulp. Tussen 12.00 uur en 16.00 uur zijn er enkele presentaties.

Europe Direct en Eures
Organisatoren van de informatiemarkt zijn EURES en Europe Direct. Eures is de organisatie voor arbeidsvoorziening in Europa. De informatienetwerken van Europe Direct vormen een lokale schakel tussen burgers en de EU. Doel van de netwerken is het verspreiden van informatie en advies over het beleid van de Europese Unie, en het actief stimuleren van het lokale en regionale debat over de Europese Unie. Europe Direct en EURES organiseert de informatiemarkt van 9 mei mede met het oog op de komende verkiezingen in Europa op 4 juni 2009.

Openbare Bibliotheek Amsterdam

De Stichting Openbare Bibliotheken Amsterdam (OBA) is een culturele instelling, die zich al 90 jaar ten doel stelt het vrije verkeer van informatie in de Amsterdamse samenleving te bevorderen. In die 90 jaar heeft OBA zich ontwikkeld tot de meest gebruikte culturele ontmoetingsplaats in heel Amsterdam met 170.000 leden en meer dan 4,5 miljoen bezoekers per jaar. De OBA wil een centrum voor ontmoeting en educatie, voor alle geledingen in de bevolking zijn. Hieruit vloeien tal van promotionele en culturele activiteiten voort, in het kader van de leesbevordering, educatie en de overdracht van kennis en cultuur. De organisatie omvat een centrale bibliotheek en 27 wijkbibliotheken. Samen verzorgen zij het bibliotheekwerk in de gemeenten Amsterdam, Diemen en Ouder-Amstel.

De Centrale Bibliotheek is elke dag geopend, van 10.00 uur tot 22.00 uur. Adres: Oosterdokskade 143, 1011 DK Amsterdam

//////////////////////////////////////////// einde persbericht ////////////////////////////////////////////

Noot voor de redactie,