Ingezonden persbericht


Persbericht Provinciale Staten

Zwolle, 24 april 2009

Publieksdag 9 mei
Overijssel & Europadag

Op initiatief van Statenlid Mimi van Olphen wordt 9 mei, de Dag van Europa, in Overijssel gevierd met een publieksevenement. Provinciale Staten vinden het belangrijk dat Overijsselaars een beeld krijgen van wat Europa betekent voor de ontwikkelingen in de provincie. Het doel van de dag is dan ook inwoners te laten zien wat er allemaal gebeurd is met Europese subsidies die werden verstrekt in de provincie Overijssel. Ondernemers krijgen op zaterdag 9 mei de kans om te laten zien wat ze gedaan hebben met EU gelden.

Op 9 mei is iedereen van harte welkom deel te nemen aan de vier excursies die in Steenwijk, Hardenberg, Olst en Diepenheim worden georganiseerd. Leden van Provinciale Staten zijn die dag gastheer en gastvrouw. Inwoners kunnen hen die dag vragen naar de verschillende projecten die worden bezocht, naar de mogelijkheden die Europese subsidies bieden en naar de manier waarop Europa daarmee heeft bijgedragen aan ontwikkeling in Overijssel. Er zijn verschillende projecten uitgezocht zodat mensen een idee krijgen van de diversiteit. Zo zijn er projecten op het gebied van landschapsbehoud en -verbetering, innovatie en samenwerking in de verschillende regio's en het bewaken van het cultureel- en natuurlijk erfgoed waar Overijssel rijk aan is.

In de gemeentes Steenwijk en Olst zijn er fietsexcursies; in Hardenberg en Diepenheim wordt er per bus naar verschillende projecten gereden. Er is rekening gehouden met vervoer voor degene die minder goed ter been is. Er is ook alternatief vervoer mocht het weer niet meezitten.

Om een idee te krijgen van de projecten die bezocht worden zijn er alvast opnames gemaakt van de verschillende routes. Deze opnames en alle informatie over tijden, verzamelpunten en de fotoprijsvraag van die dag, zijn te vinden op http://provincialestaten.overijssel.nl onder het kopje Overijssel & Europadag.

Informatie: Provincie Overijssel, Statengriffie, Christine Strik 06 21 838 634


---- --