Landschap Noord-Holland

Persbericht
Heiloo, 24 april 2009

Ontmoeting met de lente in Eendenkooi 't Zand

Op zaterdag 9 mei van 13.30-16.00 uur bent u welkom in de Eendenkooi 't Zand aan de Korte Bosweg 47A bij 't Zand. U kunt in het nieuwe natuurinformatiecentrum een kopje koffie of thee krijgen en er een korte film over de historie van de eendenkooi en het ambacht kooiker zien. Daarna wandelt u met onze gids naar de kooiplas en tuurt naar eenden vanuit de vogelhut. U krijgt uitleg hoe de kooiker samen met zijn hond de eenden vangt. Die verdwenen vroeger in de pan, nu worden ze voor wetenschappelijke onderzoek geringd en weer losgelaten. Broedvogels als groenling, putter, fitis en doortrekkers als fluiters laten zich uitbundig horen. We nemen ook een kijkje bij de graslanden naast de eendenkooi waar veel weidevogels broeden. Inmiddels hebben die volop jongen.

Een indrukwekkende excursie waarbij u van harte welkom bent met uw hele familie, vrienden en kennissen. Een rijk stukje natuur in de Kop van Noord-Holland om trots op te zijn. Deze eendenkooi is namelijk al bijna 400 jaar oud!

Aanmelden is noodzakelijk en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 088 - 0064455. De kosten bedragen ¤ 5,50, Beschermers betalen ¤ 3,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 2,50.

Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl. Landschap Noord-Holland is één van de 12 Landschappen.
Noot voor redactie