Gemeente Soest

.

Start 'Met belgerinkel naar de winkel'

27 april

Op zaterdag 9 mei start de campagne `Met Belgerinkel naar de Winkel'. De gemeente Soest organiseert deze campagne voor de tweede keer, omdat zij het gebruik van de fiets voor korte fietsritjes, bijvoorbeeld naar de winkel, wil stimuleren.

Fietsen is goed voor de gezondheid en beter voor het milieu (lucht). Fiets en je wint altijd! Zesenzestig winkeliers in Soest en Soesterberg doen mee aan de campagne.

Met Belgerinkel naar de winkel

De campagne duurt zeven weken, van 9 mei tot 27 juni. Winkels die aan de actie deelnemen, zijn herkenbaar aan de speciale campagneposter voor het etalageraam. Wie tijdens de campagneperiode bij deze winkels op de fiets (of lopend) boodschappen doet, ontvangt op vertoon van de stempelkaart een stempel. Een volle spaarkaart met 10 stempels moet ingeleverd worden in de speciale inzameldoos bij de deelnemende winkeliers.

Na afloop van de campagne worden uit alle ingeleverde spaarkaarten (die voorzien zijn van naam en adres) prijswinnaars getrokken. Er zijn zo'n 65 prijzen te winnen; van de hoofdprijs (een fiets) tot cadeaubonnen, fruitmanden, boeken en kilometertellers. Een overzicht van de deelnemende winkeliers in de gemeente Soest en een overzicht van de prijzen die gewonnen kunnen worden, is te vinden op deze website.

Het Holland Sport Wielerspel

Op zaterdag 9 mei vindt op het pleintje voor de HEMA en Bob's bloemenwinkel het startschot plaats van de campagne. Om 11.00 uur opent wethouder Bert Krijger, samen met de Fietsersbond Soest de campagneperiode en tot 13.00 uur kan iedereen terecht bij de gezamenlijke stand van de gemeente en de Fietsersbond.

Ook kunnen inwoners proberen om een snelle tijd te fietsen op het Holland Sport Wielerspel en is er meer informatie te krijgen over de campagne. Om 13.00 uur sluit het Holland Sport Wielerspel en wordt de winnaar bekend en natuurlijk wint deze een toepasselijke prijs.

Vlaams succes

De campagne `Met Belgerinkel naar de winkel' is in België al sinds 1997 een groot succes. Dit jaar doen in Nederland tweeëntwintig gemeenten mee, waaronder dus de gemeente Soest.

De campagne wordt mede mogelijk gemaakt door het IVN, Postcode Loterij en de Bond beter leefmilieu (België).

Meer informatie over de campagne in Soest.