Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 28 april 2009

Young Pianist Foundation biedt pianotalent masterclass Pascal Devoyon

Op zaterdag 9 en zondag 10 mei aanstaande organiseert de Young Pianist Foundation in het Bimhuis te Amsterdam een masterclass met meesterpianist Pascal Devoyon. Deze masterclass valt samen met het tienjarig jubileum van de organisatie die als doelstelling heeft Nederland als opleidingsland voor pianisten op internationaal niveau te brengen.

Door middel van verschillende concoursen, masterclasses, concerten en persoonlijke begeleiding heeft de Young Pianist Foundation sinds de oprichting in 1999 gezorgd voor een sterke niveaustijging van het Nederlandse pianotalent. Marcel Baudet, artistiek directeur: "In Nederland wordt nog steeds te weinig gedaan met pianotalent. We willen ook in de komende jaren veel kansen blijven bieden aan het schaarse toptalent, ze begeleiden en ervoor zorgen dat ze plekken veroveren op de grote internationale podia."

Pascal Devoyon deed in 1978 mee aan de prestigieuze Tchaikovsky competitie in Moskou waarmee hij internationale bekendheid kreeg. Sindsdien heeft hij een indrukwekkende carrière opgebouwd en samengespeeld met verschillende orkesten als het London Philharmonic, Orchestre de Paris en het Rotterdamse Philharmonisch Orkest. Aan zijn masterclass in Amsterdam nemen vijf in Nederland studerende toptalenten deel: Mariana Izman, Hannes Minnaar, Sophiko Simsive, Ayaka Shigeno en Nicolas van Poucke. Zij spelen werken van Rachmaninov, Chopin, Ravel, Beethoven en Schubert.

www.ypf.nl

De masterclass vindt op 9 en 10 mei 2009 plaats in het Bimhuis te Amsterdam. Zaterdag 10.00 uur - 17.00 uur
Zondag 10.00 uur - 15.00 uur
Het is mogelijk om tijdens de masterclass in- en uit te lopen, zie voor de tijden het programma op www.ypf.nl. Toegang voor de masterclass is gratis. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@ypf.nl of door te bellen naar telefoonnummer 020-5270750.

Young Pianist Foundation
De Young Pianist Foundation (YPF) is voortgekomen uit de praktijk van het professioneel piano-onderwijs en werd in 1999 opgericht door Marcel Baudet. YPF heeft zich ten doel gesteld om initiatieven te ontwikkelen, in aanvulling op de muziekscholen en conservatoria, om de kansen voor het schaarse toptalent te vergroten. In haar initiatieven neemt YPF het internationale topniveau steeds als standaard en stimuleert jonge, in Nederland studerende pianisten tot excelleren. Van 15 tot en met 25 april 2010 vindt het driejaarlijkse Nationaal Pianoconcours plaats in het Muziekgebouw aan 't IJ, waar het grootste pianotalent van Nederland te horen is.

YPF | Music Council: Vladimir Ashkenazy (beschermheer), Martha Argerich, Emanuel Ax, Alfred Brendel, Leon Fleisher, Bernard Haitink, Evgeny Kissin, Radu Lupu, Mitsuko Uchida, Krystian Zimerman - Comité van Aanbeveling: Jeroen Krabbé, Ronald de Leeuw, Jaap Pop, Martijn Sanders, Jan Timman, Sieuwert Verster, Lucas Vis, Paul Witteman Bestuur: Sylvia Tóth (voorzitter), Hans Wijers (vice-voorzitter), Ad 's-Gravesande (secretaris), Leendert van Driel (penningmeester), Karel Vuursteen -Zakelijk leider: Gé de Jong - Artistiek directeur: Marcel Baudet Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht