Amsterdam 7 mei, 2009
MTNL zendt het vervolg uit van tv-serie Marokkaanse trouwma's: De Trouwmaverwerking

MTNL zendt het 1e deel uit van het vervolg op Marokkaanse Trouwma's: 'De Trouwmaverwerking'. In deze serie laat programmamaakster Samira el Kandoussi weer zien dat de Marokkaanse gemeenschap in Nederland overduidelijk in allerlei veranderingsprocessen is verwikkeld. In deel I gaat ze in therapie om de oorzaken van het grote aantal singles te achterhalen en vraagt ze Marokkaanse vaders om huwelijksadvies.

Bekijk de preview

El Kandoussi onderzoekt of de gelukkige single bestaat, en hoe singles het beste open kunnen staan voor een partner. Confronterende uitspraken van Marokkaanse vaders over hun zonen, hilarische sketches en andere opmerkelijke berichten zijn dit keer te zien in De Trouwmaverwerking.

Kenmerkend voor de stijl van el Kandoussi is dat ze vanuit haar eigen referentiekader interviews ingaat. De Marokkanen kruipen in haar programma´s nooit in de slachtofferrol, maar steken typerend de hand in eigen boezem. Zo spreekt ze rapper Appa (Van de hits Schuif aan de kant, Ik heb schijt), vertegenwoordiger van veel jongeren, hij laat zich in deze serie openhartig uit over wat hij in de Marokkaanse gemeenschap om zich heen ziet.

Deel I: De single hoogopgeleide Mocrolady, te zien vanaf zaterdag 9 mei Deel II: De generatiekloof, te zien vanaf zaterdag 16 mei Deel III: Schuift Appa aan de kant voor Samira? Te zien vanaf zaterdag 23 mei

MTNL in de Stad houdt je op de hoogte van wat er speelt in multicultureel Amsterdam. MTNL in de Stad is een programma van MTNL.

Uitzendtijden Deel I: AT5 Zaterdag 9 mei 23.59 uur Herhaling zondag 10 mei 22.00 uur

Vanaf zaterdag 9 mei online te zien op indestad.mtnl.nl

EINDE PERSBERICHT