Ministerie van Buitenlandse Zaken

Blair prijst Nederlands klimaatbeleid

08 mei 2009 | Tony Blair is complimenteus over het Nederlands klimaat- en energiebeleid. Nederland loopt voorop, zo zei de oud-premier van Groot-Brittannië.

Hij deed zijn uitspraak tijdens een paneldiscussie met staatssecretaris Timmermans (Europese Zaken) en Nederlandse ondernemers. Vrijdag 8 mei kwamen zij bijeen om te praten over oplossingen op het gebied van klimaat en energie.

Zekerheid op het gebied van wetgeving, fiscale regelingen én duurzame inkoop. Volgens de ondernemers moet daar de focus op liggen in het Nederlands beleid. Timmermans beaamde dat Nederland daar op inzet. "We werken hard aan het scheppen van een ondernemersomgeving die niet alleen stimuleert tot duurzaam ondernemen, maar het juist tot een must verhevent."

De bijeenkomst werd gehouden op uitnodiging van de Postcode Loterij die sinds kort Tony Blair's Climate Group ondersteunt. De Climate Group probeert wereldwijd steun te krijgen van politici en ondernemers om een ambitieus internationaal klimaatverdrag mogelijk te maken. Dit verdrag wordt in december 2009 op de VN-top in Kopenhagen besproken.
* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl