Gemeente Kampen



Koninklijke onderscheiding voor de heer A. Hup

09 mei 2009
Op zaterdag 9 mei reikte burgemeester Oosterhof een Koninklijke onderscheiding, Lid in de Orde van Oranje Nassau, uit aan de heer A. Hup uit Kampen. Dit deed hij tijdens de opening van het nieuwe pand van Stichting Omroep IJsselmond, waarvan de heer Hup voorzitter is.

De heer Hup krijgt de onderscheiding o.a. voor zijn langdurige vrijwilligerstaken in het kerkelijk leven en voor zijn voorzitterschap bij Omroep Stichting IJsselmond.
De heer Hup was 6 jaar lid van de kerkvoogdij van de Hervormde Gemeente Kampen, 18 jaar penningmeester van de kerkvoogdij, tijdelijk waarnemend hoofd Kerkelijk Bureau Salland, 13 jaar lid van de commissie geldwerving, 6 jaar ouderlingkerkvoogd penningmeester, 7 jaar voorzitter Kerkelijk Bureau Salland, 2 jaar ouderlingkerkvoogd voorzitter, 3 jaar voorzitter commissie geldwerving en 1 jaar ouderlingkerkrentmeester. Sinds 1986 tot heden is de heer Hup actief als loper voor de actie Kerkbalans.

Ook is hij namens de RPF een periode raadslid en wethouder geweest. Sinds 2005 is de heer Hup voorzitter van Omroep Stichting IJsselmond. Als voorzitter heeft hij zich sterk gemaakt voor de realisatie van de nieuwe studio aan de Cellesbroeksweg 2 - 4 te Kampen.