Politie Gelderland-Zuid

Rijden onder invloed, geen rijbewijs

Nijmegen, 09-05-2009 o Tijdens een alcoholcontrole, vrijdagavond op de Tunnelweg in Nijmegen is een 55-jarige man uit Nijmegen twee keer aangehouden.

De eerste keer dat de man gecontroleerd werd, was rond 22.00 uur. De man blies op straat een F, waarop hij werd aangehouden en naar het bureau werd gebracht. Hier blies hij 745 ug/l. Hiermee overschreed hij de wettelijke grens van 220 ugl. Dit was reden om zijn rijbewijs in te vorderen. De 55-jarige man is met een proces-verbaal en een rijverbod van 9 uur weer vrijgelaten.

Omstreeks middernacht zagen agenten die alcoholcontroles uitvoerden een auto rijden, waarvan zij wisten dat de eigenaar korte tijd daarvoor was aangehouden voor het rijden onder invloed en dat zijn rijbewijs was ingevorderd. Zij zijn achter de auto aangereden en hebben de bestuurder van de auto een stopteken gegeven. Zij herkenden de bestuurder als de 55-jarige Nijmegenaar die eerder was aangehouden. Zij hebben hem hierop wederom aangehouden voor het rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs. De man is later die nacht weer vrijgelaten, maar moest zijn auto op het bureau laten staan.

(15)

Laatst gewijzigd 09-05-2009 12:48 | © Regio Gelderland-Zuid |