Politie Groningen

Vijf bestuurders onder invloed

Alcohol en verkeer?
Provincie Groningen, 09-05-2009 o De politie heeft bij diverse controles in Stadskanaal, Winschoten en Groningen drie automobilisten, één snorfietser en één scooteraar aangehouden voor rijden onder invloed

Een 32-jarige automobilist uit Musselkanaal liep vrijdagavond in de Hoofdstraat in Stadskanaal tegen de lamp. De Musselkanaalster had 1 promille alcohol in zijn bloed. Ook een 25-jarige man uit Zuidwolde werd vrijdagnacht voor rijden onder invloed aangehouden. De Drent werd in de Stationsstraat in Stadskanaal gecontroleerd. Op het politiebureau bleek dat de verdachte ruim 1 promille alcohol in zijn bloed had. Een 26-jarige man uit Winschoten overkwam vrijdagnacht hetzelfde op de Steringa Kuiperweg in Winschoten. De Winschoter werd op zijn scooter gecontroleerd. Hij had 1,1 promille alcohol in zijn bloed.

Rijden zonder verlichting was vrijdagnacht de reden voor een controle van een 19-jarige snorfietser uit Groningen. De Stadjer werd in de Oosterstraat in Groningen gecontroleerd. Hij bleek 0,55 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Tevens was zijn snorfiets niet verzekerd. Ten slotte bleek vrijdagnacht een 26-jarige automobilist uit Midwolda op de Stationsweg in Winschoten te diep in het glaasje te hebben gekeken. De man bleek bijna 1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De politie maakt tegen alle bestuurders proces-verbaal op.