VU Medisch Centrum

persbericht

Amsterdam, 9 mei
2009/035/BH

Grootste rampoefening bij VUmc succesvol verlopen

Een ontploffing in een laboratorium, ruim honderd slachtoffers, opvang ter plaatste door de GHOR, tientallen ambulances, inzet van politie, brandweer en defensie en een ziekenhuis dat werkt volgens het rampenopvangplan. Dat waren de ingrediënten voor een grote rampoefening in en rond VU medisch centrum in Amsterdam op zaterdagochtend 9 mei.

Rampenoefeningen zijn een belangrijk element in de voorbereiding op werkelijke rampen, zoals de brand in Volendam en recentelijk het ongeluk met het Turkish Airlines toestel. VU medisch centrum houdt minimaal elke twee jaar een dergelijke oefening. Voor elke oefening worden specifieke doelen vastgesteld. Op 9 mei waren dit de opvang van familie van slachtoffers, communicatie tussen de hulpdiensten en gebruikmaking van elkaars kennis en kunde. De oefening is om 13:00 uur afgesloten. De eerste indruk van de betrokken hulporganisaties is dat de oefening goed is verlopen. Een uitgebreide evaluatie in de komende periode, zal leiden tot een beter voorbereide crisisorganisatie van alle betrokkenen hulporganisaties.

Noot voor de redactie:
Bovenstaande foto's zijn in hoge resolutie op te vragen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de dienst communicatie van VU medisch centrum, Bernie Hermes, tel. (020) 444 3444, fax (020) 444 3450. Persberichten van VU medisch centrum kunt u lezen op www.VUmc.nl/journalisten.

Achtergrondinformatie (