Gemeente Veenendaal


Campagne âMet belgerinkel naar de winkelâ

Op zaterdag 9 mei start de campagne âMet Belgerinkel naar de Winkel' in Veenendaal. Samen met winkeliers stimuleert de gemeente inwoners om met de fiets boodschappen te doen. Het is goed voor de gezondheid en - minstens zo belangrijk - het draagt bij aan een betere luchtkwaliteit. Net als vorig jaar doen de grote wijkwinkelcentra weer allemaal mee. De start willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Een Belgerinkelmedewerkster loopt zaterdag de diverse wijkwinkelcentra af met een fototoestel. Als u door haar op de foto wordt gezet met fiets en boodschappen, maakt u kans op een waardebon van â¬50,-.Â

Hoe werkt de campagne?
De campagne duurt tot 27 juni. Winkels, die aan de actie deelnemen, zijn herkenbaar aan de speciale campagneposter op het raam. Wie tijdens de campagneperiode bij deze winkels op de fiets boodschappen doet krijgt een stempel of paraaf of sticker op de spaarkaart (nieuwe kaarten zijn daar ook verkrijgbaar). Ook is op de kaart ruimte gereserveerd voor suggesties voor een fietsvriendelijker Veenendaal. Een volle spaarkaart met 10 stempels kan worden ingeleverd in de speciale inzameldoos bij de deelnemende winkeliers. Na afloop van de campagne worden uit alle ingeleverde spaarkaarten (die voorzien zijn van naam en adres) prijswinnaars getrokken.

Mooie prijzen

Met een volle spaarkaart maakt u kans op mooie prijzen. Zo geeft de gemeente een fiets ter waarde van ⬠800.-, een wii fit ter waarde van ⬠350 en een fietskar ter waarde van â¬200 weg. Daarnaast bieden ook de winkeliers een heleboel prijzen aan; van een mooie oma fiets door Fietswereld Dirk Methorst tot slagroomtaarten door Bakkerij Klok. Voor een volledig overzicht van de deelnemende winkeliers en de prijzen kijk op www.belgerinkel.nl .

Â

âBelgerinkelâ ook in 20 andere gemeenten

Naast Veenendaal doen er nog 20 gemeenten in drie provincies met de Campagne âMet Belgerinkel naar de Winkel' mee. Dit zijn de gemeenten Ede, Renkum, Elburg, Harderwijk, Nunspeet, Ermelo, Putten, Oldebroek, Hattem, Heerde, Nieuwegein, Soest, Oudewater, Zeist, Wijk bij Duurstede, Breukelen, de Amsterdamse stadsdelen Slotervaart en Osdorp, Heiloo en Bussum.

De campagne wordt mede mogelijk gemaakt door IVN en de Bond Beter Leefmilieu Vlaanderen.