Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

Persbericht: Nieuwe promotiecampagne dierenspeciaalzaken

Datum: 10/04/2009

Tijdens de Week van het Huisdier (van 9 tot en met 17 mei) gaat de nieuwe collectieve promotiecampagne voor dierenspeciaalzaken van start. Met een nieuwe slogan: âUw dier verdient beslist een echte specialistâ. De adviescommissie dieren en dierenbenodigdheden van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel profileert met deze campagne de dierenspeciaalzaak als dé specialist op het gebied van huisdieren en huisdierenbenodigdheden.

Consumenten kunnen bij een dierenspeciaalzaak rekenen op deskundig advies, persoonlijke service, kwaliteit en een ruim assortiment. Maar het is ook leuk om naar een dierenspeciaalzaak te gaan. Consumenten laten zich er graag verrassen en inspireren. Al deze sterke punten zijn verwerkt in de nieuwe promotiecampagne.

Nieuwe radiocommercials
Centraal in de campagne staan nieuwe radiocommercials die consumenten stimuleren naar de dierenspeciaalzaak te gaan. Met een knipoog naar het verleden, want de krachtige en herkenbare melodie van het dierenspeciaalzaaklied uit de oude radiocommercials komt terug in de nieuwe commercials.

Verdubbeling aantal commercials
De nieuwe radiocommercials zijn korter, en dat betekent dat er ten opzichte van voorgaande jaren dubbel zo veel commercials kunnen worden uitgezonden. Er zijn drie commercials gemaakt, die ieder inzoomen op een of meerdere sterke punten van een dierenspeciaalzaak (deskundig advies, persoonlijke service, kwaliteit en een ruim assortiment, verrassend en inspirerend). Daarnaast is er een commercial gemaakt specifiek voor de Week van het Huisdier. De commercials worden tijdens de Week van het Huisdier uitgezonden op Radio 3FM, Sky Radio, Q-Music, Radio 10 Gold, 100% NL en E-Power (commerciële regionale omroepen).

Themapaginaâs in huis-aan-huisbladen
Een themapagina in huis-aan-huisbladen zorgt in aanloop naar de Week van het Huisdier voor publiciteit. Aansprekende verhalen en handige tips en weetjes stimuleren de lezers nog eens extra o bij de dierenspeciaalzaak langs te gaan.