Bouwen in Het Utrechts Archief


UTRECHT, 20090428 -- Bouwen met Bamboe, Bouwen met woorden en Bouwen van een bouwtekening, dat zijn de ingrediënten op zaterdag 9 mei en zondag 10 mei. Deze extra activiteiten gedurende de tentoonstelling `Poorten der Verbeelding' van Lieuwe Wynia is de inspiratiebron voor dit actieve bouwweekend. Jong en oud kunnen op verschillende manieren creatief bezig zijn.

Workshop `Bouwen met bamboe' / Zaterdag 9 mei
12.00 - 16.00 uur
Bouwen op het plein aan de Hamburgerstraat onder leiding van kunstenaar Antoon Versteegde. Met bamboe kan jong en oud aan de slag. De kunstwerken worden gedurende deze middag tentoongesteld en na 16.00 uur is er gelegenheid ze op te halen en mee naar huis te nemen.
Toegang gratis


Workshop `Bouwen met woorden' / Zondag 10 mei
13:30 - 14:30 uur
Waar denk jij aan bij het woord `poort'? De een denkt aan een groot gebouw met een deur, is de deur open of juist dicht? En aan welke kant van de poort sta je? Wil je door de poort heen, of juist niet? Verwacht je iemand, of heb je juist net afscheid genomen? Tijdens deze workshop wordt je meegenomen naar en door de poorten van Lieuwe Wynia. In deze sprookjesachtige omgeving ga je op zoek naar inspiratie voor een mooi gedicht.
Toegang gratis


Workshop `Poorten bouwen' / Zondag 10 mei
15.30 - 16.30 uur
Speciaal voor jonge bezoekers ontwierp Lieuwe Wynia een prachtige poort om zelf te bouwen. Gebruik je fantasie en maak de poort zo mooi als je zelf wilt! De poorten zullen in Het Utrechts Archief worden tentoongesteld. De kunstenaar beoordeelt de zelfgebouwde poorten aan het einde van de tentoonstelling op 20 juni.
Toegang gratis

Aanmelding is gewenst via educatie@hetutrechtsarchief.nl / T 030 - 286 66 11





Ingezonden persbericht