TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 07-05-2009

Radio

TROS KAMERBREED LIVE VANUIT BRUSSEL
Met Neelie Kroes en Agnes Jongerius

TROS KAMERBREED besteedt in de aanloop naar de Europese verkiezingen extra aandacht aan Europa. Zaterdag 9 mei is het Europa-dag en komt de uitzending live vanuit het Europees Parlement in Brussel, dat die dag de deuren open zet voor het publiek. Gasten in de uitzending zijn Eurocommissaris voor Mededinging, Neelie Kroes, en FNV-voorzitter Agnes Jongerius.

Een gesprek met beide vrouwen over hun werk en actuele ontwikkelingen waarbij Europa een belangrijke rol speelt. Zo komt de financiële en economische crisis, die heeft geleid tot staatssteun aan banken en financiële instellingen, uitgebreid ter sprake. Eurocommissaris Kroes onderzoekt momenteel of er geen sprake is van ongeoorloofde staatssteun voor Fortis Bank Nederland en de door Fortis overgenomen onderdelen van ABN Amro. Hoe ver is ze inmiddels gevorderd met haar onderzoek? Moet minister van Financiën, Wouter Bos, zich serieuze zorgen maken? En wat verwacht FNV-voorzitter Jongerius in deze tijden van crisis van Europa? Maakt ze zich zorgen over het protectionisme dat op de loer ligt?

Ook praten Kees Boonman en Margriet Vroomans met beide gasten over vrouwen in topposities, iets waar ze zich allebei sterk voor maken.

Presentatie: Margriet Vroomans en Kees Boonman

Meer informatie op www.troskamerbreed.nl

Uitzending zaterdag 9 mei
Radio 1 - 11.04 uur




TROS