European Union



Open dag van de Raad op de Dag van Europa op 9 mei 2009

Samen met de andere instellingen van de Europese Unie organiseert de Raad van de EU dit jaar zijn open dag op 9 mei 2009. Wij nodigen u uit om, een paar weken voor de Europese verkiezingen, zelf eens te komen kijken waar en hoe de Raad werkt.

Het hoofdkantoor van de Raad (het Justus Lipsiusgebouw) in de Wetstraat 175 te Brussel is van 10 tot 18 uur open voor het publiek.

Dit jaar valt de open dag samen met de Dag van Europa, waarop elk jaar de verklaring van Schuman van 1950 wordt herdacht. more...

Bezoekers aan de open dag kunnen deelnemen aan de volgende activiteiten:

Rondleiding in het gebouw

De hele dag worden rondleidingen gegeven in het Frans, Nederlands, Duits en Engels. De rondleidingen beginnen in het perscentrum van de Raad, waar de bezoekers een korte, inleidende film over de Raad wordt getoond. Vervolgens wordt u door de gangen en vergaderzalen geleid, in de voetsporen van de ministers en de staatshoofden en regeringsleiders van de 27 lidstaten die hier in de verschillende Raadsformaties en op de Europese toppen bijeenkomen.

Interactieve voorlichtingsbijeenkomsten

Kom meer te weten over de wijze waarop de EU innovatie bevordert en over de activiteiten van de EU op het gebied van energie en klimaatverandering. Er staan vier vraag-en-antwoordsessies over deze boeiende onderwerpen op het programma:

12 - 13.30 uur

Innovatie: een panel geeft antwoord op uw vragen (Frans, Nederlands, Duits en Engels)

14 - 15 uur

Energie en klimaatverandering: inleiding (Frans), met daarna gelegenheid om vragen te stellen *

15 - 16 uur

Energie en klimaatverandering: inleiding (Nederlands), met daarna gelegenheid om vragen te stellen *

16 - 17 uur

Energie en klimaatverandering: inleiding (Engels), met daarna gelegenheid om vragen te stellen *


*) Op alle bijeenkomsten kunt u uw vragen stellen in het Frans, Nederlands, Duits en Engels.