Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Campagne `Met belgerinkel naar de winkelŽ

Op zaterdag 9 mei 2009 start de campagne 'Met Belgerinkel naar de Winkel'. De gemeente Hattem organiseert deze campagne omdat zij haar inwoners wil stimuleren met de fiets boodschappen te doen. Juist voor de korte ritten binnen de gemeente is de fiets een ideaal vervoermiddel. Het is goed voor de gezondheid en - minstens zo belangrijk - het draagt bij aan een betere luchtkwaliteit. Ruim 90% van alle winkeliers in Hattem doen mee aan de campagne.

Hoe werkt de campagne?

De campagne duurt zeven weken, van 9 mei tot 27 juni. Winkels, die aan de actie deelnemen, zijn herkenbaar aan de speciale campagneposter op het raam. Wie tijdens de campagneperiode bij deze winkels op de fiets boodschappen doet, ontvangt een stempel op de spaarkaart. Fietsers mogen zo vaak deelnemen als ze willen en een onbeperkt aantal spaarkaarten laten afstempelen. Ook is op de kaart ruimte gereserveerd voor suggesties voor een fietsvriendelijker Hattem. De gemeente inventariseert deze en onderzoekt mogelijkheden om deze adviezen in de praktijk te brengen.

Een volle spaarkaart met 10 stempels kan worden ingeleverd. Na afloop van de campagne worden uit alle ingeleverde spaarkaarten (die voorzien zijn van naam en adres) prijswinnaars getrokken. Er zijn tijdens de campagne vele (fiets)prijzen te winnen!



Ingezonden persbericht