Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rondleiding Stationsgebied

Zaterdag 9 mei - 15.00 uur

Architectuurcentrum Aorta organiseert een rondleiding door het Stationsgebied. Onder leiding van Aorta-gids Jan Maarten Dalmeijer wordt tijdens de wandeling aandacht besteed aan de grootschalige veranderingen in het gebied.

Na jaren van planvorming is dit jaar dan echt de schop de grond ingegaan. Achter de blauwe schutting op het Vredenburg vinden de eerste ingrepen plaats, die het begin kenmerken van De Grote Operatie Stationsgebied, die Utrecht de komende decennia in haar greep zal hebben. Vanwege het langdurige en ingewikkelde proces is gekozen voor ontwikkeling in deelprojecten, te starten met het Muziekpaleis, De Vredenburg, waarna het entreegebouw van Nieuw Hoog Catharijne, de OV-terminal, het Casino, de Megabioscoop, het Stadskantoor en nog veel meer...

Deze rondleiding geeft meer inzicht in de ontwikkelingen in de nabije en verre toekomst in het Stationsgebied en welke invloed dit heeft op de ruimte en de architectuur.

Aanvang: 15.00 uur
Vertrek: Informatiecentrum Stationsgebied, Hoog Catharijne, Gildenkwartier 193 (ingang op winkelniveau naast MediaMarkt) Kosten: 7,50 euro per persoon (6,25 euro voor studenten, CJP, U-pas houders, 65+ en Vrienden van Aorta) Duur: 1 ½ uur
Inschrijving en informatie: Van tevoren reserveren is noodzakelijk. U kunt zich opgeven via tours@aorta.nu maar ook telefonisch of aan de balie. S.v.p. erbij vermelden of u in het bezit bent van een U-pas, studentenpas, 65+-pas, CJP-pas of dat u Vriend van Aorta bent. Bij onvoldoende aanmeldingen gaat de rondleiding niet door.

Architectuurcentrum Aorta is geopend van woensdag t/m vrijdag van 12.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 13.00 - 17.00 uur. Achter de Dom 14, Utrecht, tel. (030) 2321686.

Noot voor de redactie -