Ingezonden persbericht


Groen weekeinde IVN Valkenburg aan de Geul

Het IVN Valkenburg aan de Geul heeft in het weekeinde van 9 en 10 mei twee bijzondere natuurexcursies op het programma staan.

Op zaterdag 9 mei wordt er een vogelexcursie in de omgeving van Ubachsberg gehouden. Deze ochtendexcursie start om 8.00 uur vanaf de kerk van Ubachsberg.
Deelname is gratis, maar denk wel aan een verrekijker. Meer informatie is verkrijgbaar bij Johan van Lierop, tel. 043-6010340.

Voor wie langer in het groen wil vertoeven is er op zondag 10 mei een dagwandeling in de omgeving van Margraten. De wandeling start om 10.00 uur bij de kerk van Margraten.Deze wandeling voert ons door oude woonkernen en langs historische boerderijen, kapellen en een put van 60 meter diep. Dit is een gebied dat zeker de moeite waard is. Halverwege is er een staminee om de inwendige mens te versterken. Duur van de wandeling is ongeveer 5 uur en deelname is wederom gratis. Trek wel goed wandelschoeisel aan. Meer informatie over deze wandeling verschaft natuurgids Wiel Wijnands, tel. 043-4052466.

Alle informatie is ook te vinden op de website van het IVN, www.ivn.nl/valkenburg

IVN Valkenburg aan de Geul
p/a Jozef Postmesstraat 16
6137 CK Sittard