Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Eerste Bocholt Blues brengt vier bands op het podium

Bocholter Brauhaus
wordt Home-of-the-blues

Hoogtepunt: de Amerikaanse zangeres Sydney Ellis (62)

De allereerste bluesavond in het Duitse grensstadje Bocholt op zaterdag 9 mei brengt meteen een absolute topper op het podium. Hoogtepunt van de avond is ongetwijfeld de 62-jarige Amerikaanse zangeres Sydney Ellis, die samen met haar Yes Mama Band het sluitstuk is van wat een traditie moet worden in het sfeervolle Bocholter Brauhaus. Voorafgaande aan het optreden van Ellis, kunnen de bezoekers drie topbands uit Nederland verwachten, namelijk Bas de Haan, Crawlin' Coons en de Red Rooster Club.

Namens de organisatie vertelt Leo Preusting: "Ik ben er van overtuigd dat veel mensen in de omgeving van Bocholt, waaronder veel Achterhoekers, bluesliefhebber zijn. Wij presentren een fantastische line-up van vier bands die het klappen van de zweep kennen. Of je naar mooie muziek wilt luisteren, of je wilt dansen, of gezellig kletsen en drinken, het kan allemaal op deze avond. Wie deze bluesavond in Bocholt bezoekt, gaat zeker met een goed gevoel naar huis."

Preusting is duidelijk wat de bedoeling is van Bocholt Blues: "Wat we willen is de bezoekers gewoon een hele leuke muziekavond bezorgen. Mooie muziek, goeie bands, een lekker biertje en veel prettige mensen, dus gewoon een leuke avond uit. Bluespubliek bestaat gewoon uit gezellige mensen en die zijn er in de Achterhoek en Bocholt genoeg! Ja, zeker ook de Achterhoek, want we verwachten heel wat Nederlanders op deze avond."

Programma

De avond wordt geopend door Bas de Haan uit Amsterdam. Deze troubadour speelt 'plattelandsblues met een stadsgevoel' zoals hij het zelf omschrijft. "Prachtig wat die man allemaal doet", licht Leo Preusting toe. "Hij brengt de blues niet alleen met zijn mond, maar ook met zijn handen en voeten. Dit is een belevenis die je echt mee moet maken."

Vervolgens komt de band Crawlin' Coons uit Arnhem aan bod, waarvan de leden gezamenlijk al meer dan 150 jaar muziekhistorie schrijven. "Stuk voor stuk ervaren topmusici en dat is ook te horen", vertelt Preusting. "Ik ben ook heel blij met de komst van de Nijmeegse Red Rooster Club. Die band bestaat ook al meer dan twintig jaar en is sinds kort uitgebreid met een zangeres. Dat wordt in ieder geval swingen, want hun muziek is lekker stevig."

Ongetwijfeld hoogtepunt is de komst van de 62-jarige Sydney Ellis en haar band uit Los Angeles. "Deze vrouw heeft een ongelooflijk mooie stem die een heel publiek in vervoering kan brengen. Ja, we verwachten dus veel van deze eerste Bluesnight in Bocholt."

De toegangsprijs bedraagt E 18,70 in de voorverkoop en E 22,00 aan de zaal. Kaarten zijn vanaf heden verkrijgbaar via www.bookingblues.com en in de volgende vier cafés in de Achterhoek: Doetinchem: café De Bank
Varsseveld: café café 't Veertje
Dinxperlo: café Old Dutch
Aalten: café Schiller

FOTOBIJSCHRIFTEN

Sydney Ellis: "uit de krochten van de USA"

Bas de Haan:' plattelandsblues met een stadsgevoel'

-- EINDE PERSBERICHT --