Ingezonden persbericht


P e r s b e r i c h t

Het aftellen voor de IJsseldeltadag begint

ZWOLLE- Dit jaar vindt de IJsseldeltadag voor de vierde keer plaats. Deze open dag van het Nationaal Landschap IJsseldelta laat op 9 mei, van 10.00 tot 17.00 uur, alle geheimen van dit prachtige gebied zien aan bewoners en omwonenden. De organisatie is druk bezig om alle bezoekers een bijzondere dag te bezorgen.

Voorbereidingen van A tot Z
Dit jaar zijn er weer talloze activiteiten, bezienswaardigheden en tochten. Bezoekers van de IJsseldeltadag kunnen hun eigen IJsseldeltadag samenstellen. Het belooft een prachtige dag te worden. Ook dit jaar is de organisatie er weer in geslaagd de geheimen van dit nationale landschap op ludieke wijze aan de man te brengen. Voor de promotie van de IJsseldeltadag is zelfs de hulp ingeroepen van een ééneiige vierling, er staan bedrukte reclamewagens langs verschillende wegen in de IJsseldelta en er is een IJsseldeltadagkrant uitgebracht. De IJsseldeltadagkrant wordt vanaf 4 mei huis-aan-huis verspreid in de gemeenten Kampen, Zwolle en Zwartewaterland.

Een dag om naar uit te kijken (Voor ieder wat wils)

Dit jaar zijn er een aantal nieuwe activiteiten op de IJsseldeltadag. Ook de succesvolle activiteiten van voorgaande edities zijn weer aanwezig. Stap bijvoorbeeld aan boord van de IJsseldelta-Express en bekijk vanaf het water het mooie aanzicht van de IJsseldelta. Deze Express stopt bij alle plaatsen in de IJsseldelta, zodat u kunt in- en uitstappen waar u maar wilt.

Ook voor kinderen is er genoeg te doen. Zoek bijvoorbeeld één van de vijf Schatkisten die in de IJsseldelta verstopt zijn. De inhoud van deze Schatkist mag je houden! Spaar voor een gratis kwartetspel door leuke stickers te verzamelen, of bekijk een stoere demonstratie van de brandweerboot in Zwartsluis. Dit is nog maar een greep uit het ruime activiteitenaanbod van de IJsseldeltadag. Kijk op www.ijsseldeltadag.nl voor het complete programma.

Organisatie

De IJsseldeltadag wordt georganiseerd door Nationaal Landschap IJsseldelta. Zij werken hierin nauw samen met de gemeenten Kampen, Zwartewaterland en Zwolle en Waterschap Groot Salland en de Provincie Overijssel. Tijdens de IJsseldeltadag helpen studenten van Landstede en Windesheim Event Management, ook een handje mee.

Het Nationaal Landschap IJsseldelta bestaat uit de Polder Mastenbroek, het Kampereiland, de Mandjeswaard, Polder de Pieper, de Zuiderzeepolder en het rivierenland van Wilsum en 's-Heerenbroek. De IJsseldelta met haar rivierenland, eeuwenoude polders, terpboerderijen en kreekruggen is één van de 20 Nationale Landschappen van Nederland.

Project IJsseldelta is een gezamenlijk project van Provincie Overijssel, gemeenten Zwolle, Kampen en Zwartewaterland en Waterschap Groot Salland. www.ijsseldelta.info

Voor nadere informatie:
Alice Hulshof: 06 - 43 48 64 98, Coördinator IJsseldeltadag a.hulshof@overijssel.nl of kijk op www.ijsseldeltadag.nl

---- --