Ingezonden persbericht


Presentatie: Nuweira Youskine

Zaterdag 9 mei 18.00-19.00 uur radio 5 (747 AM)

Studente politicologie Rachida Abdellaoui neemt de Nederlandse kranten, t.v. en het internet kritisch onder de loep. Wat is er deze week aan zin en onzin over de islam en moslims geschreven?

Nederland positiever over integratie
De Nederlander is vergeleken met vorig jaar iets positiever gaan denken over de multiculturele samenleving. Dat beweert althans een onderzoek vanuit het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Eefje Steenvoorden is een van de onderzoeksmedewerkers en vertelt over deze en andere opvallende uitkomsten

Multifestijn
De Indonesiërs organiseren al jaren de succesvolle 'Pasar Malam'. En nu is er ook het oorspronkelijk Turkse Multifestijn. Verslaggeefster Vijdan Yildirim neemt een kijkje bij de lekkernijen, ambachtslieden en kunstwerken in deze oosterse huishoudbeurs.

SOS Poldermoskee
De Amsterdamse Poldermoskee zit na een hoopvol begin in financiële nood. Daarom heeft de moskee mei als Doneermaand Poldermoskee omgedoopt. Wat is er gaande in het gebedshuis en hoe gaat men het hoofd boven water houden? Voorzitter Yassmine El Khsaihi vertelt.

Verder een gesprek met de wethouder van Den Haag Rabin Badewsingh over een nieuw vriendschapsverdrag tussen de Hofstad en de Marokkaanse steden El Hoceima en Nador.

Journaliste Hassnae Bouazza neemt als gewoonlijk het nieuws uit de islamitische wereld onder de loep. Ditmaal zal zij tevens extra aandacht besteden aan haar specialisatie: de Arabische media. Meer informatie:
NIO Nederlandse Islamitische Omroep 035 - 677 27 27 Mohamed Bouzia (eindredacteur NIO) M 06-30723166.
(mohamed.bouzia@nioweb.nl)

Bezoek onze website: www.nioweb.nl