Socialistische Partij Rotterdam

Herstart SP-campagne: Rotterdam wil minder Brussel

07-05-2009 * Aanstaande zaterdag, 9 mei, start de Rotterdamse SP haar campagne voor de Europese verkiezingen alsnog. Voor de bibliotheek aan de Hoogstraat geeft de Rotterdamse Jessica van Ruitenburg, nummer 6 op de kandidatenlijst, om 11.00 uur het startsein om met tientallen vrijwilligers in gesprek te gaan met de marktbezoekers. Muziek is er van Wiljo & Ernie. Door de verschrikkelijke gebeurtenissen in Apeldoorn werd de eerder geplande aftrap op 1 mei afgelast.

De SP gaat tot 4 juni flink campagne voeren in Rotterdam. Bij het referendum over de Europese grondwet stemde 67,6 procent van de Rotterdammers tegen. De SP liep zij aan zij met de mensen die tegen het overhevelen zijn van meer macht naar Brusselse bureaucraten.

De SP is niet tegen samenwerking, maar Brussel bemoeit zich meer en meer met zaken die we prima zelf kunnen regelen, zoals onderwijs, zorg, openbaar vervoer, de post en cultuur. Jessica van Ruitenburg: "Het werd een puinhoop in de thuiszorg vanaf het moment dat er moest worden aanbesteed door Brussel. Niet langer stonden cliënt en kwaliteit voorop, maar het feit dat het allemaal zo goedkoop mogelijk moet." Niet alleen in de thuiszorg maar ook in andere sectoren staat Brussel vooral ten dienste van de grote bedrijven en de aandeelhouders en dat betekent afbraak van sociale rechten, lagere lonen en slechtere arbeidsomstandigheden.

De Europese Unie als een superstaat met een eigen leger zonder fatsoenlijke democratische controle, de SP ziet dat niet zitten. Iedere Rotterdammer betaalt 250 euro per jaar aan Brussel, geen mens die weet wat er allemaal mee gebeurt. De SP zou dat wel wat inzichtelijker willen maken, want er wordt een hoop geld rondgepompd. Theo Co kun:"We betalen aan Brussel om er daarna ambtenaren naar toe te sturen om te lobbyen voor geld voor een fietspad of speeltuin in Rotterdam".