Ingezonden persbericht


Persbericht 7 mei 2009

Radio 1 RadioLab op 9 mei:

'Twitter Radio' en 'Interview Estafette'

Vanuit het Radio 1 RadioLab komen zaterdag twee nieuwe programma's. De Tros zendt voor de tweede maal een uitzending van 'Twitter Radio' uit om 19.00 uur. De uitzending van 2 mei was een succes maar volgens de makers veel te kort. Vanaf het begin van de uitzending waren door luisteraars zeshonderd berichten met de tag #twitterradio geplaatst. De reacties waren overweldigend. Een nieuwe Twitter Radio hoor je op 9 mei.

Na Twitter Radio is het RadioLab voor BNN. Zij starten om 19.30 uur met een 'Interview Estafette'.

Twitter Radio (TROS)

Twitter Radio is een radioprogramma waar je niet alleen naar luistert, maar waar je ook tegen praat. Het wordt door gebruikers van Twitter bedacht en gemaakt. Het twitterende publiek praat live mee over de onderwerpen in de uitzending. Actieve Twitteraars zijn te gast, onder wie Manon Ossevoort. De vrouw die, voor het goede doel, op een tractor de wereld rond reist (www.tractortractor.org).

Verder is Twitter Radio op zoek naar de bijzondere verhalen van onbekende Twitteraars. Twitter Radio is te horen op 9 mei van 19.00 tot 19.30 uur. De presentatie is in handen van Marie-Claire van den Berg en Jaap Stronks.

Interview Estafette (BNN)

In Interview Estafette krijgen drie studenten journalistiek de kans om een verfrissend interview te doen met een prominente gast die al heel vaak is geïnterviewd. Zaterdag 9 mei is Boris van der Ham de RadioLab gast. Voor de hand liggende vragen of saaie thema's kunnen meteen worden afgekapt door de politicus. De interviewer moet direct plaats maken voor zijn opvolger. Alles draait om tijd; de student die de meeste minuten boeit met interessante, relevante, doortastende, zinnige en verrassende vragen wint de race. Interview Estafette is 9 mei te horen van 19.30 tot 20.00 uur.

RadioLab

De nieuws- en sportzender biedt elke zaterdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur een audiopodium aan alle omroepen en radiomakers voor nieuwe en verrassende programma's. RadioLab wil radio laten horen zoals dat op Radio 1 nog niet te horen is. Het programma is een radiolaboratorium voor makers van alle omroepen.

De RadioLab-serie bestaat uit elf afleveringen en duurt tot en met 18 juli.

Voor meer informatie: www.radio1.nl



Ingezonden persbericht