Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 09-05-2009

Vechtpartij: drie arrestaties

TILBURG: In de nacht van vrijdag 8 mei raakten op de Heuvelring twee Tilburgers (19 en 20 jaar) slaags met drie andere personen. De tweede groep bestond uit een 26-jarige man en twee vrouwen. De ruzie was overigens ontstaan nadat de twee mannen opmerkingen hadden gemaakt naar de twee vrouwen. Die waren daar niet van gediend.

De drie betrokken mannen raakten in gevecht met elkaar waarbij de 26-jarige man zijn belagers instak met een schaar. De 19-jarige Tilburger liep daarbij een steekwond op in zijn schouder. Zijn 20-jarige vriend werd in het bovenbeen gestoken.
Beide mannen zijn voor medische behandeling naar het ziekenhuis overgebracht, waar hun letsel bleek mee te vallen. Na het verbinden van de oppervlakkige verwondingen mochten ze naar huis. Ze werden echter direct gearresteerd door de politie op verdenking van openlijke geweldpleging.
Ook de 26-jarige man die de schaar hanteerde werd opgepakt. Alle drie de verdachten zijn in het belang van het verdere onderzoek in
verzekering gesteld en ingesloten.

Proces-verbaal voor Belgische doorrijder

TILBURGER: De politie maakte proces-verbaal op tegen een Belgische automobilist die doorreed nadat hij schade had veroorzaakt bij een aanrijding. Er was sprake van lichte blikschade. De 19-jarige man uit Turnhout verliet de plaats van de aanrijding nadat hij op de
Besterdring tegen een geparkeerde auto was gereden. Dat gebeurde Op vrijdag 8 mei 2009, omstreeks 19.50 uur. De man reed na de botsing meteen terug naar België. Dat deed hij omdat hij slechts in het bezit was van een Belgisch voorlopig rijbewijs. In Nederland geldt een dergelijk document formeel niet. Aan de hand van het kenteken werd hij achterhaald, waarna hij terugkwam naar de Tilburgse politie om tekst en uitleg te geven. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Rustige horecanacht in Tilburg

TILBURG: Agenten van de politie hielden in de nacht van vrijdag 8 mei op zaterdag 9 mei toezicht in en rond het centrum van Tilburg. De politie was met geüniformeerde agenten en bikers aanwezig om het uitgaansleven in goede banden te leiden. Ook werd er toezicht gehouden door middel van cameratoezicht.
Er was weinig publiek op de been, aldus de dienstdoende agenten. De politie verrichtte drie arrestaties. Het ging hier vooral om dronken personen die de openbaar orde verstoorden. Daarnaast bekeurde de agenten drie wildplasser en negen verkeersovertreders.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 09-05-2009 17:13 | © Regio Midden en West Brabant |