Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district
Oosterhout, 09-05-2009

Politie arresteert verdachten Oosterhoutse tasjesroof

OOSTERHOUT: De politie heeft twee jongens (17 en 18 jaar) opgepakt die verdacht worden van een laffe straatroof, waarvan een 74-jarige Oosterhoutse het slachtoffer werd. Het misdrijf vond plaats op donderdagavond 7 mei omstreeks 20.15 uur.

De verdachten zijn gearresteerd op basis van getuigenverklaringen, waarbij in de signalementbeschrijvingen ook de naam genoemd werd van één van de verdachten.

De 74-jarige Oosterhoutse werd afgelopen donderdagavond beroofd toen ze achter haar rollator door het Slotpark wandelde. Ter hoogte van het herdenkings- monument, werd ze aangesproken twee jongens die haar hulp aanboden. In plaats van hulp te krijgen werd ze van haar handtas beroofd. De vrouw raakte overigens niet gewond.

De twee verdachten zijn afkomstig uit Oosterhout en 17 en 18 jaar en zijn vrijdagmiddag 8 mie gearresteerd. Ze bevonden zich op het moment van hun aanhouding in het Slotpark. Het tweetal is in het belang van het verdere onderzoek in voorlopige hechtenis gesteld. In hun
ouderlijke woningen zijn doorzoekingen geweest naar bewijs- en sporenmateriaal.

Winkeldieven op strooptocht

KAATSHEUVEL; De politie heeft vier winkeldieven gearresteerd. De kofferbak van hun auto zat vol met gestolen spullen, voornamelijk cosmeticaproducten en andere huishoudelijke artikelen. De buit vertegenwoordigd een geschatte waarde van enkele duizenden euro's. De politie kwam het viertal op het spoor na melding van een
winkeldiefstal bij een drogisterij in Kaatsheuvel. De daders waren daar echter al vertrokken. Omdat het kenteken bekend was, namen andere agenten op strategische plaatsen postpunten. Toen de verdachten op de autosnelweg A-27 passeerden in noordelijke richting, werden ze onderschept en aangehouden. Het gaat om twee mannen uit Utrecht, 25 en 30 jaar oud. De andere verdachten zijn een 44-jarige vrouw uit 's-Gravenhage en een 25 jarige vrouw zonder vaste woon- of
verblijfplaats. Het viertal in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten. Ze worden momenteel verhoord.

Grote alcoholcontrole in samenwerking met belastingdienst

WAALWIJK: Vrijdagavond 8 mei 2009 hield de politie een grote
alcoholcontrole in Waalwijk. De actie vond plaats tussen 21.00 uur en 04.30 uur. Bij de controle waren 30 agenten van het team Waalwijk, twaalf personeelsleden van de Belastingdienst, tien agenten van het Verkeershandhavingsteam en vijf medewerkers Veilig Verkeer Nederland afdeling Waalwijk en Loon op Zand (5 personen) actief.

In totaal verkeerden 11 automobilisten onder invloed van alcohol. De belasting inde circa 15.000,- aan openstaande belastingschulden en nam daarnaast vijftien auto's in beslag.

Controle vond plaats op het parkeerterrein aan de Prof. Lorentzweg te Waalwijk. Al het verkeer over de Midden Brabantweg werd via
verkeersmaatregelen naar de controleplaats gedirigeerd. Daar werden alle bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol en tevens werden alle kentekens en bestuurders gecontroleerd door de
Belastingdienst. Aan het einde van de controle stonden de mensen van Veilig Verkeer Nederland om Bob promotieartikelen uit te delen.

In totaal moesten 1715 automobilisten mee werken aan een blaastest. Bij dertien van hen viel de test voor hen negatief uit en volgde een ademanalyse om het exacte ademalcoholgehalte vast te stellen.

- 3 x Beginnend Bestuurder (waarvan 1 bestuurder 16 jaar en dus zonder rijbewijs);

- 1 x invordering rijbewijs (uitslag 610 ug/l)

- 2 personen bleven onder de norm van 220 ug/l waarna hun zaak geseponeerd werd

- de overige uitslagen lagen tussen de 240 ug/l en de 405 ug/l;

De Belastingdienst legde beslag op 20 auto's, waarvan er daadwerkelijk 15 zijn afgevoerd (in beslag genomen) vanwege openstaande
belastingschulden. In totaal werd contant met de belastingdienst een bedrag van 5.203,- afgerekend. Via pintransacties werd een bedrag van 9569,- voldaan.

Het rijden onder invloed van alcohol is een misdrijf. Bij relatief lichte overschrijdingen van de alcohollimiet (tussen 220ug/l en 350 ug/l), geeft de politie de overtreder een bekeuring. Zwaardere overtredingen (boven 350 ug/l) worden voorgelegd aan het Openbaar Ministerie. Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte ingevorderd.
Een beginnend bestuurder is iemand die korter dan vijf jaar het rijbewijs heeft. Zo iemand is al in overtreding bij een
ademalcoholgehalte van 88 ug/l. Ook het rijbewijs van een beginnend bestuurder wordt eerder ingenomen, namelijk al bij 350 ug/l.

Man slaat vader met honkbalknuppel

WERKENDAM: De politie arresteerde vrijdagavond 8 mei een 32-jarige man uit Werkendam op verdenking van mishandeling van zijn 59-jarige vader. Het geweldsdelict vond plaats in de rond 20.00 uur in de woning van de verdachte.

Spanningen binnen de familie waren vermoedelijk de aanleiding. Vader en zoon kregen ruzie, waarna de zoon een honkbalknuppel pakte. In een daaropvolgende schermutseling raakte hij zijn vader op diens pols, wat een flinke zwelling opleverde.

De politie werd erbij geroepen, waarna de verdachte gearresteerd en ingesloten werd. Hij heeft inmiddels een bekentenis afgelegd. Na het opmaken van een proces-verbaal is hij zaterdagmiddag weer in vrijheid gesteld.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 09-05-2009 17:24 | © Regio Midden en West Brabant |