Politie Gelderland-Midden

Politie zoekt identiteit wielrenner

Publicatiedatum: 9-5-2009 16:51:05

OTTERLO- De politie is op zoek naar de identiteit van een wielrenner die vanochtend 9 mei zwaar gewond is geraakt op de Arnhemseweg in Otterlo nadat hij onwel was geworden.

Omstreeks 11:00 uur zou een 66-jarige automobiliste uit Harderwijk vanuit camping de Zanding de Arnhemseweg op willen rijden. Op dat moment kwam over het fietspad een wielrenner aanfietsen. Waarschijnlijk zag de automobiliste de man over het hoofd en wilde de weg oprijden. De wielrenner zou een noodstop hebben moeten maken en zou vervolgens over de fiets zijn geslagen. Onduidelijk is nog of de man vooraf of achteraf onwel is geworden. De man is zwaar gewond per ambulance overgebracht naar ziekenhuis Rijnstate.

Onbekende wielrenner
De identiteit van de wielrenner is tot op heden echter niet bekend. De man reed op een lichtblauwe Gazelle wielrenfiets. Vermoedelijk komt het frame van de fiets uit 1995 of 1996, recent zijn echter wat onderdelen vernieuwd waaronder een carbon voorvork. De wielrenfiets heeft 3 spaaks velgen. Vermoedelijk is de man tussen 10:00 uur en 10:30 uur van huis weggegaan en heeft hij zo'n twintig kilometer gereden. De politie leidt dit af aan de kilometerteller en stopwatch op de fiets. De politie schat in dat de man tussen de 50 en de 70 jaar oud zal zijn.

Neemt u contact op met de politie als u denkt de man te kennen. Dit kan via 0900-8844.

Getuigen
De Verkeersongevallenanalyse van de politie heeft sporenonderzoek verricht en de bestuurster van de auto is door de politie gehoord, maar de toedracht van het ongeval is niet geheel duidelijk. De politie is daarom ook op zoek naar getuigen die het ongeval mogelijk hebben zien gebeuren rond 11:00 / 11:15 uur op de Arnhemseweg in Otterlo. Heeft u iets gezien? Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844.

voor nadere informatie:
Piketvoorlichter Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3052

---