Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Harderwijk - drankrijder aangehouden                      |

Een 30-jarige autobestuurder uit Harderwijk is in de nacht van vrijdag op zaterdag 9 mei door de politie aangehouden nadat bleek dat de man onder invloed van alcohol was.


Bij een controle rond 01.20 uur op de Tesselschadelaan in Harderwijk bleek de bestuurder onder invloed. Hij werd aangehouden en op het bureau blies hij 1,2 prom. Tegen hem volgt een proces-verbaal.

|     |Epe- Auto en tractor botsen - twee mannen licht gewond    |

Bij een botsing tussen een landbouwtractor met dubbele luchtbanden en een personenauto zijn vrijdagavond 8 mei rond middernacht op de Zuidweg in Epe twee mannen licht gewond geraakt.


De bestuurder van de personenauto, een 81-jarige man uit Elburg is met letsel in zijn gezicht en borstklachten overgebracht naar het Sint Jansdalziekenhuis in Harderwijk. De 17-jarige passagier op de tractor, afkomstig uit Heerde, liep een kleine hoofdwond op. Hij is behandeld in de huisartsenpost. De 18-jarige tractorbestuurder uit Oene en de 77-jarige inzittende van de auto bleven ongedeerd.


Het ongeval vond plaats op de Zuidweg, tussen de Dellenweg en de Elburgerweg. Beide voertuigen kwamen elkaar tegemoet. Door de dubbele luchtbanden van de tractor was er nauwelijks ruimte om te passeren en botste de auto tegen de linker tractorbanden. De beide wielen van de tractor schoten er af, waarna de tractor over de kop sloeg. De auto raakte flionk beschadigd.
De weg werd enige tijd voor het verkeer gesloten.
De brandweer heeft het wegdek gereinigd van olie en ander vuil.


-----------------------

(





(

---- --