Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district
Breda, 09-05-2009

Politie onderzoekt overval in woning Etten-Leur

ETTEN-LEUR: De politie onderzoekt een overval in een woning in Withofstraat te Etten-Leur. De bewoner (62) en zijn 19-jarige dochter werden in de nacht van vrijdag 8 mei op zaterdag 9 mei ruw in hun slaap gewekt. Er stonden inbrekers in de woning die hen bedreigden en geld eisten.

De 62-jarige man werd daarbij gedongen om op de grond te gaan liggen en werd vervolgens vastgebonden. Onder bedreiging moest hij zijn bankpas afgeven en zijn pincode noemen. Ook namen de daders geld en mobiele telefoons mee. Het is nog onbekend om hoeveel daders het exact gaat, vermoedelijk om 3 of 4. Het is op dit moment ook nog onduidelijk hoe de daders de woning zijn binnengedrongen. Bij het misdrijf is niemand lichamelijk gewond geraakt. Uiteraard zijn de slachtoffers wel erg geschrokken van het gebeuren.
De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld en verklaringen
opgenomen. Verder heeft de technische recherche een sporenonderzoek ingesteld op de plaats van het delict.

Rustige Bredase horecanacht

BREDA: Agenten hielden in de nacht van vrijdag 8 mei op zaterdag 9 mei toezicht in horecagebied van het Bredase centrum. De politie was met geüniformeerde agenten, politie te paard en bikers aanwezig om het uitgaansleven in goede banden te leiden. Ook werd er toezicht gehouden door middel van cameratoezicht.
Er was weinig publiek op de been, aldus de dienstdoende agenten. De politie verrichtte een arrestatie. Het ging hier om een 40-jarige stomdronken Oosterhouter, die de openbare orde verstoorde.

Motorrijder onderuit

BREDA: Een 44 motorrijder uit Breda is vrijdagavond 8 mei gewond geraakt bij een valparijt. De man reed op zijn motor over de
Moerstraat en ging in de richting van de kruising met de
Rijsbergsebaan. Hij moest daar stoppen om voorrang te verlenen en remde kennelijk iets te sterk af, waardoor hij ten val kwam. Hij schoof vervolgens door tegen een paaltje en is voor medisch
onderzsoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Grote natuurbrand bij Rucphen

RUCPHEN: De brandweer rukte zaterdagmiddag 9 mei 2009 met groot materieel uit voor een natuurbrand bij Rucphen. De opschaling was voornamelijk bedoeld uit voorzorg en omdat er over grote afstand waterwinning tot stand moest komen. Een felle brand verwoestte enkele hectaren bos en heide. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Het vuur werd omstreeks 15.10 ontdekt en om 17.30 uur gaf de brandweer commandant het sein 'brand meester'. Circa 80
brandweerlieden werden ingezet om het vuur te bestrijden en om verdere uitbreiding te voorkomen. Het nablussen tot in de vooravond in beslag nemen. De politie verricht onderzoekt naar de oorzaak van de brand.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 09-05-2009 17:41 | © Regio Midden en West Brabant |