Politie Twente

Persberichten Politie Twente zaterdag 9 mei '09

Naam: Chantal Westerhoff: 053-4555588

Politie beëindigd illegaal piratenfestijn

Den Ham

Surveillerende agenten ontdekten illegaal piratenfestijn. Grondeigenaar kreeg boete en de bijbehorende dwangsom uitgereikt.

Op zaterdag 9 mei 2009 omstreeks 13.15 uur zagen surveillerende agenten dat er een zendmast stond in een weiland aan de Daarleseweg in Den Ham. Naast de mast stond een tent met daarin een bar aanwezig. De Een 16-jarige jongen uit Den Ham zond muziek uit onder de naam Radio Blokhut FM. Toen de politie arriveerden waren er ongeveer 10 personen aanwezig. Men had een feest gepland dat de hele avond zou doorgaan. De agenten troffen 33 kratten bier aan. De grondeigenaar, een 27-jarige man uit Den Ham, had geen vergunning om een evenement te houden. Hij kreeg hiervoor een boete. Tevens werd aan hem een dwangsom, namens de Burgemeester, uitgereikt.

Met de gemeente Twenterand heeft de Politie Twente een convenant afgesloten om dergelijke feesten te beëindigen. Mede omdat de veiligheid in het gedrang komt en de openbare orde wordt verstoord. Ervaring leert dat er grote hoeveelheden alcohol wordt gedronken en er ook jongeren onder de 16 jaar aanwezig zijn. Voor de gemeente Twenterand is dit de eerste uitgereikte dwangsom, van E 10.000,- per dag als de tent niet wordt opgeruimd voor 20.00 uur vanavond. (09-054215)

Man aangehouden ivm woningbrand

Geesteren (ov)

Tijdens het illegaal verbranden van materiaal vlogen vonken over op een naastgelegen woning met een rieten kap. De woning heeft brand- en blusschade opgelopen.

Op zaterdag 9 mei 2009 omstreeks 15.44 uur kwam bij het Regionaal Meldkamer Centrum van de politie en brandweer een melding binnen van een woningbrand aan de Breemhaarsweg in Geesteren. De brandweer is onmiddellijk begonnen met het blussen van de brandende rieten kap van een woning. Deze had vlam gevat door een vonkenregen van een vuurtje dat ongeveer 40 meter verderop bij een bedrijf illegaal was aangestoken. De veroorzaker van dit vuur, een 29-jarige man uit Geesteren, is door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Hengelo voor nader onderzoek. De man had het vuur, dat hij op een bedrijfsterrein naast de brandende woning, had aangestoken inmiddels zelf gedoofd. Het sein 'brandmeester' werd om 18.34 uur gegeven. De brandweer is op dit moment nog bezig met het uit elkaar trekken van het riet om de brand onder controle te houden. De woning heeft behoorlijk veel brand- en blusschade opgelopen. (09-054298)

Tractorrijder met te korte benen..

Westerhaar-Vriezenveen

Opa laat 12-jarige kleinzoon tractorrijden omdat hij zelf, om lichamelijke redenen, niet in staat was om het landbouwvoertuig te besturen. De jongen kwam met zijn voeten niet bij de pedalen.

Politieagenten zagen op zaterdag 9 mei 2009 omstreeks 16.15 uur een grote landbouwtractor met cabine over de Sluiskade Noordzijde in Westerhaar rijden. Ze zagen dat achter het stuur een 12-jarige jongen zat. Naast hem zat zijn jongere broertje en zijn 82-jarige opa. Toen ze de jonge bestuurder hadden staande gehouden verklaarde zijn opa dat hij vanwege een val van het paard niet meer goed kon rijden. De 12-jarige jongen reed daarom maar kon met de voeten niet goed bij de pedalen komen. Dat deed zijn opa voor hem. De jongen kreeg een boete van 75 euro en het dringende advies om te wachten met tractorrijden tot hij daadwerkelijk 16 jaar is. Opa heeft vervolgens de tractor naar huis gereden. (09-054267)

---- --