UMC Utrecht


Lintje voor vijf UMC'ers

Op woensdag 29 april 2009 zijn de jaarlijkse koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Onder de gelukkigen waren vijf UMC-medewerkers.

* Prof.dr. F.L. Moll, hoogleraar vaatchirurgie en medisch afdelingshoofd Heelkunde, werd benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de onderscheiding vanwege zijn staat van dienst op het gebied van de vaatchirurgie. Ook verricht hij wereldwijd operaties.

* Prof.dr. M. Kon, Hoogleraar en hoofd van de afdeling plastische, reconstructie en handchirurgie, werd benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de onderscheiding vanwege zijn bijdrage aan de Plastische Chirurgie in Nederland en daarbuiten. Ook is hij al jaren voorzitter van het Joods Nationaal Fonds.
* Prof.dr. J.Th.A. Knape, hoogleraar Anesthesiologie, werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Knape kreeg de onderscheiding vanwege zijn bijdrage aan de verbetering van de kwaliteit van de anesthesiologie in Nederland en daarbuiten van de afgelopen dertig jaar. En zijn werkzaamheden voor de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen.

* Dr. E.W.L. Jansen, Cardiothoracaal Chirurg, werd benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Jansen heeft voor de Nederlandse hartlongchirurgie indrukwekkende resultaten behaald. Hij introduceerde de Octopus Tissue Stabilizer, een instrument dat nu wereldwijd bij openhartoperaties wordt toegepast.
* Mevrouw M.E. Mulders, SEH-verpleegkundige, werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij kreeg de onderscheiding vanwege haar vele verdiensten voor het Nederlandse Rode Kruis afdeling Houten en was initiatiefneemster voor het oprichten van een Hospice voor de gemeente Houten en Kromme Rijnstreek.

woensdag 29 april 2009