Ingezonden persbericht

VVV VELUWE IJSSELVALLEI
Postbus 1142
7301 BJ APELDOORN
www.vvvveluweijsselvallei.nl

- PERSBERICHT -

9 mei 2009

AL VROEG GEZELLIG DRUK BIJ VELUWSE VVV'S OP 9 MEI

2.000 deelnemers Molenfietsdag Veluwe

De VVV's op de Veluwe combineerden dit jaar wederom de Nationale Molendag op 9 mei met een bijzondere fietsactiviteit, waarbij alle deelnemende kantoren een speciale route hebben.

Hiermee sluit men aan bij de activiteiten van het NBTC rondom de meimaand als landelijke fietsmaand. Op basis van de positieve evaluatie van de vorig jaar gehouden fietsactiviteiten rondom de Nationale Molendag besloten de Veluwse VVV's dit jaar opnieuw uit te pakken met medewerking van vele lokale ondernemers. In totaal werden op de hele Veluwe 1.034 routes uitgegeven. Omdat meerdere personen gebruik maakten van dezelfde route, lag het totaal aantal deelnemers rond de 2.000.

Bij alle deelnemende kantoren was het, mede door het goede fietsweer, al vroeg gezellig druk. Deelnemers konden bij de VVV's in Nunspeet, Elburg, Apeldoorn, Twello, Epe, Heerde, Rhenen, Garderen, Nijkerk, Veenendaal, Putten, Ermelo en Woudenberg een geheel nieuw uitgezette fietsroute kopen. Bij veel VVV's waren speciale activiteiten en ook ondernemers langs de route ontvingen de fietsers met speciale acties. De lengte van de fietsroutes varieerde per VVV en liep uiteen van 25 tot 50 kilometer. Van de meeste routes bestaat een korte (25 tot 30 kilometer) en een lange variant (40 tot 50 kilometer). Als aandenken ontvingen de deelnemers bij alle deelnemende VVV-kantoren een medaille.

De VVV's zijn ook verheugd dat op deze manier de Veluwe als fietsbestemming onder de aandacht is gebracht. De routes van de Molenfietsdag Veluwe zijn nog de hele maand mei te koop.

Onderstaand een selectie uit de activiteiten op zaterdag 9 mei:

* In Heerde is het dit jaar 25 jaar geleden dat de huidige molen 'de Vlijt' in gebruik werd genomen. In de molenaarswoning bij de molen is een expositie van de Veluwse Modelspoorclub te zien waarbij een spoorbaan inclusief molen de Vlijt op schaal is herbouwd.
* De route van VVV Nijkerk voerde langs het stoomgemaal Hertog Reijnout. Dit vijf eeuwen oude gemaal was op deze dag 'onder stoom', met leuke activiteiten voor jong en oud.
* VVV Putten presenteerde in samenwerking met Stichting Molen de Koe een route die voerde langs de watermolen in Staverden, Molen 't Hert in Putten, Molen de Hoop in Garderen en Molen de Hoop in Harderwijk.
* In Nunspeet ontvingen deelnemers een gratis kopje koffie met wat lekkers aangeboden door de VVV. Ook bij de start kregen de mensen voor onderweg wat lekkers mee.
* De strijd tegen het water stond centraal in de fietsroute van VVV Rhenen. De route kwam langs een aantal molens. Hiervan was o.a. molen De Zwaluw in Kesteren geopend.

Deze fietsdag vormt samen met de Veluwse Fietsdag, die dit jaar op dinsdag 4 augustus zal plaatsvinden, een publieksactiviteit van de gezamenlijke VVV's op de Veluwe met als doel de Veluwe als fietsbestemming onder de aandacht te brengen.

Noot voor de redactie (