Ingezonden persbericht


Alle moeders gratis met Moederdag naar Museum Volkenkunde

Zondag 10 mei 2009

Volkenkunde helpt dit jaar een handje bij het bedenken van een leuk cadeautje voor Moederdag: moeders mogen op zondag 10 mei gratis naar het museum! Natuurlijk wel vergezeld door hun kinderen. Speciaal voor Moederdag is er een prachtig optreden van de Javaanse dansgroep Kuwung-kuwung. In de voorstelling Hemelse Nimfen en Aardse Prinsessen laten de danseressen de avonturen van prinsessen en hemelnimfen tot leven komen. Vaders en alle andere geïnteresseerden kunnen mee met de gratis rondleiding Topstukken van Volkenkunde. En de kinderen kunnen tijdens Ritme en muziek in het oude Mexico alles te weten komen over Mexicaanse instrumenten én ze zelf bespelen. Zo wordt Moederdag in Volkenkunde een heerlijke dag uit voor het hele gezin!

Moeders kun je nooit genoeg verwennen en vooral op Moederdag mogen ze flink in het zonnetje gezet worden. Volkenkunde biedt uitkomst want naast gratis museumentree worden de moeders getrakteerd op een prachtige dansvoorstelling. Javaanse dansgroep Kuwung-kuwung. Hemelse Nimfen en Aardse Prinsessen zijn traditionele Javaanse dansen, die de avonturen van prinsessen en hemelnimfen uitbeelden. Een van de dansen is een klassieke srimpi-dans, uitgevoerd in authentieke hofkostuums. Voorafgaand aan elke dans wordt een korte toelichting gegeven op het thema.

Ook de vaste tentoonstelling van Museum Volkenkunde is voor iedereen een ware belevenis. Samen op ontdekkingsreis tijdens de gratis rondleiding Topstukken van Volkenkunde. Die voert u langs duizenden jaren oude kunstschatten, beelden van de Inca's en Azteken, Chinese schilderingen en Afrikaanse bronzen. Kinderen kunnen op speurtocht of lekker zelf muziek maken tijdens Ritme en muziek in het oude Mexico waar ze alles te weten komen over Mexicaanse instrumenten. En hun jongste broertjes of zusjes maken een ritje in een kleuterkar of stappen in De Wilde Bus: een fantasievoertuig vol met spelletjes. Kortom: Volkenkunde is een werelds uitje voor jong en oud!

Programma Moederdag

13.00u Ritme en muziek in het oude Mexico 13.30-14.30u Gratis rondleiding Topstukken van Volkenkunde 14.00-14.45u Optreden Javaanse dansgroep Kuwung-kuwung 15.00u Ritme en muziek in het oude Mexico

Moederdag in Museum Volkenkunde | 10 mei 2009

Entree: 8,50 | 6,00 | Mk gratis. Elke woensdag is de entree tot de vaste tentoonstelling én galerijtentoonstellingen gratis. Voor de tijdelijke tentoonstelling geldt een toeslag van 1, 00 euro. Zondag 10 mei is de entree voor moeders gratis (inclusief toeslag).