Gemeente Spijkenisse


Nationaal atletiekevenement bij Spark in Spijkenisse

17 maart 2009

Atletiekvereniging Spark in Spijkenisse organiseert zondag 10 mei samen met de Atletiekunie het tweejaarlijks Nationaal Evenement Atletiek voor atleten met een verstandelijke beperking. Zo'n 150 deelnemers uit het hele land komen naar Spijkenisse voor balwerpen, kogelstoten, verspringen, hoogspringen en 4 x 100 meter estafette. Het evenement vindt plaats op Sportpark `de Brug' aan de Plaatweg/Atletiekpad 1.

In Spijkenisse is veel ervaring met het organiseren van dergelijke evenementen: in 2004 werd er het tweedaagse nationaal Special Olympics evenement voor sporters met een verstandelijke beperking gehouden. Wethouder Sport Gert-Jan 't Hart (sport) is trots dat nu ook het Nationaal Evenement in Spijkenisse wordt gehouden. `Atletiekvereniging Spark staat bekend om z'n goede sportfaciliteiten en steekt veel energie in gehandicaptensport. Bij Spark is dit sportevenement dan ook in goede handen,' aldus 't Hart. De gemeente Spijkenisse verleent haar medewerking aan het evenement.

In de afgelopen jaren zijn 32 sporten voor mensen met een verstandelijke beperking vanuit de Gehandicapten Sport Nederland (het vroegere Nebas Nsg) overgegaan naar de reguliere bonden, waaronder de Atletiekunie. De bond wil hiermee structurele sportbeoefening voor deze doelgroepen stimuleren en integratie bevorderen. Door het organiseren van verschillende sportieve evenementen voor deze groep wil de Atletiekunie meer aandacht voor deze groep sporters krijgen. Het Nationaal Evenement vindt eens per twee jaar plaats.