Gemeente Lingewaard


Op zondag 10 mei a.s. wordt voor de 4^e maal de HAN-KAN-marathon gelopen. De gemeente Lingewaard zal met 2 teams meelopen. Naast 3 ambtenaren en 2 leden van steunfracties van de raad, zal ook burgemeester Harry de Vries op 10 mei a.s. meelopen in een Lingewaard-team!

Deze enige marathon in onze regio speelt zich bijna geheel af binnen de grenzen van onze mooie gemeente Lingewaard en wordt georganiseerd met begeleiding van professionals, ook van de gemeente Lingewaard, door studenten van de HAN. Deze studenten zijn al het hele jaar met de organisatie bezig.

Al twee jaar vindt er met dit evenement een sportieve competitie plaats tussen gemeentelijke teams van Nijmegen, Arnhem en Lingewaard. Deze wedstrijd is steeds gewonnen door de teams van de gemeente Lingewaard, de gemeente heeft dus al 2 bekers van deze marathon. Door de gemeente Arnhem is nu aangekondigd dat zij er deze keer alles voor willen doen om onze gemeente te verslaan. Het kan dus een leuke wedstrijd worden.

Op het Julianaplein in Gendt is het wisselpunt van de halve marathon afstand. Wethouder Joosten van Sportzaken zal de lopers warm onthalen. Om het gehele festijn groter en vrolijker aan te kleden is het bekende Bemmelse dweilorkest De Boemels uitgenodigd voor een muzikale omlijsting. Dit orkest zal tussen 10 en 12 uur op het Julianaplein hun beste muzikale beentje voorzetten. Ook zal vlak bij het Julianaplein, aan de Dorpstraat 21-2, lunchroom Karel zijn deuren openzetten zodat de bezoekers niet op een droogje behoeven te zitten.

Het is logisch dat een dergelijk evenement hier en daar wat overlast zal geven. Met name doorgaand verkeer zal tussen 10 en 14 uur rekening moeten houden dat op enkele oversteekpunten voorrang gegeven dient te worden aan de lopers van de marathon. Door de organisatie is aangetoond dat de overlast beperkt blijft en dat de veiligheid nauwlettend in de gaten wordt gehouden.

HAN-KAN