Gemeente Eijsden

Maasmarathon

Op zondag 10 mei 2009 vindt voor de elfde keer in successie de Maasmarathon plaats. Deze marathon wordt georganiseerd onder auspiciën van de gemeenten Visé, Oupeye, Maastricht, Voeren en Eijsden.

Het parcours voert de deelnemers van deze marathon langs de mooiste plekjes van onze gemeente. Op diverse plaatsen langs het parcours wordt voor vertier gezorgd voor deelnemers en toeschouwers.

Naast de muzikanten zullen tijdens deze editie van de marathon ook veel andere vrijwillgers in touw zijn om evenement te doen slagen. Maar ook u kunt helpen om de sporters ongehinderd het parcours te laten afleggen.

Binnen de gemeente Eijsden lopen de lopers tussen 11.00 uur en 15.00 uur de volgende route:

Oosterweg, Catharinastraat, Kloppen-bergweg, Kasteellaan, Trichterweg, M.L. Kingstraat, Stiegel, Kerkstraat, Diepstraat, Graaf de Geloeslaan, Caestertstraat, Molenstraat, Steegstraat, Kruisstraat, Kapelkestraat, Voerstraat, Muggenweg, Ir. Rocourstraat, Pisartlaan, Rijksweg en Withuis.

In overleg met de politie worden zodanige (verkeers)maatregelen voorbereid dat de veiligheid van de deelnemers en andere weggebruikers gewaarborgd is. Hierbij vragen we de bewoners van bovengenoemde straten om de straat zoveel mogelijk "autovrij" te houden.

Voor meer informatie over de organisatie van de Maasmarathon kunt u contact opnemen met de heer Roger Hoevels, ambtenaar Sport van de gemeente Eijsden. Hij is telefonisch bereikbaar via nummer (043) 409 52 48.