Gemeente Voerendaal

\ 16/4/2009 - Trippen in Voerendaal
Een ervaring met verrassende kenmerken

Op zondag 10 mei, 1 juni (pinksterdagmaandag) en 7 juni organiseert de gemeente Voerendaal elke dag een tweetal artistieke wandelingen (om 9.30 uur en 15.00 uur). De wandelingen worden vergezeld van oude verhalen, gedichten, zang, muziek, onthullende gebeurtenissen en onverwachte toneelstukjes op soms vreemde plekken. Onderweg kan men op een onverwachte locatie van een lichte maaltijd genieten. De wandeling wordt afgesloten met een drankje in een unieke ruimte bij kasteel Cortenbach. Kortom, u kunt deelnemen aan een ervaring met verrassende kenmerken waaraan u nog lang zult terugdenken: dus meld u aan voor TRIPPEN in Voerendaal.

Trippen
De wandelingen staan onder leiding van de alom bekende Ger Bertholet en duren 3 uur. Tijdens de wandelingen treden mensen op, waaronder Rob Thalen, Jan Daemen en Harie van Aken, maar onder andere ook het zangkoor Melange uit Ransdaal .
Er worden diverse plekken bezocht zoals kroegen, kerken, boerderijen, viaducten, een aparte huiskamer, een graftombe, de binnenzijde van een kunstwerk, enzovoorts.

Verder worden de wandelingen gecombineerd met een groot aantal kunst- en cultuuruitingen:

* het museum van de schutterij van Klimmen;
* orgelspel in een monumentale kerk (met rondleiding);
* verhalen verteld op plekken waar ze zijn gebeurd;
* opgravingen die verbeeld worden;

* de rol van de dodocaëder in de Romeinse landbouw;
* de Joffer van Voerendaal (spookverhaal van kasteel Haeren);
* diverse pop ups met een verwijzing naar het verleden;
* een verrassend piano-optreden in een verrassende woning;
* een speciale kunstexpositie;

* tot suggestieve nieuwe kunst in de openbare ruimte.

Op deze manier wordt Voerendaal weer eens heel anders beleefd, de lokale geschiedenis levend gemaakt en kortom ervaart u een beleving waarover nog lang wordt nagepraat.

Vertrek
De wandeling vertrekt op het station van Ransdaal en eindigt bij het station van Voerendaal, zodat u zoveel mogelijk met het openbaar vervoer naar het begin- en eindpunt kunt reizen. Zwervend van Ransdaal, via Klimmen, Craubeek, Barrier en langs diverse kastelen in Voerendaal doet u een veelheid aan onverwachte indrukken van de gemeente Voerendaal op. Ook neemt u op een aantal locaties, waar u normaal gesproken niet komt, een kijkje binnen. Én daar geniet u weer van onverwachte sferen en gebeurtenissen.

Aanmelden

Voor deelname wordt een bijdrage van 10,-- gevraagd, vooraf te voldoen bij aanmelding. Per wandeling kunnen 50 personen deelnemen. Dus meld u snel aan, want vol is vol!U kunt zich aanmelden bij de VVV Zuid Limburg:

* telefonisch 0900 5559798;

* per e-mail info@ vvvzuidlimburg.nl;

* in de vestigingen van de VVV Heerlen, Valkenburg, Gulpen en Epen.

Vervolgens neemt de VVV met u contact op voor de betaling.