Gemeente Spijkenisse


Landelijk atletiek-evenement in Spijkenisse

29 april 2009

Atletiekvereniging Spark in Spijkenisse organiseert op zondag 10 mei 2009 , samen met de Atletiekunie, het tweejaarlijks Nationaal Evenement Atletiek.

Dit sportevenement is bedoeld voor atleten met een verstandelijke beperking. Zo'n 150 deelnemers uit het hele land doen mee. Op het programma staan balwerpen, kogelstoten, verspringen, hoogspringen en de 4 x 100 meter estafette. Om 10.00 uur is het defilé van deelnemers; om 10.30 uur verricht wethouder Gert-Jan 't Hart de opening. Om 10.45 starten de wedstrijden. Tussen de wedstrijden door zijn er verschillende muzikale optredens.

In Spijkenisse is veel ervaring met het organiseren van dergelijke evenementen: in 2004 organiseerde de stad de Special Olympics, een tweedaags evenement voor sporters met een verstandelijke beperking. Sportwethouder Gert-Jan 't Hart is trots dat nu ook het Nationaal Evenement Atletiek in Spijkenisse wordt gehouden. "Atletiekvereniging Spark staat bekend om haar goede sportfaciliteiten en steekt veel energie in de gehandicaptensport. Bij Spark is dit sportevenement dan ook in goede handen", aldus 't Hart. Een groot deel van de organisatie wordt uitgevoerd door vrijwilligers van Spark. De gemeente verleent medewerking aan het evenement.

In de afgelopen jaren zijn 32 sporten voor mensen met een verstandelijke beperking vanuit de `Gehandicaptensport Nederland' (het vroegere Nebas Nsg) overgegaan naar de reguliere sportbonden, waaronder de Atletiekunie. Doel daarvan is het bevorderen van de sportbeoefening door mensen met een verstandelijke beperking en het stimuleren van hun integratie. Door het organiseren van verschillende sportieve evenementen voor deze groep wil de Atletiekunie extra aandacht voor deze groep krijgen.

Speciale Petra fiets
De Spijkenisser Theo de Vlieger, die regelmatig activiteiten voor goede doelen organiseert, schenkt rond 16.00 uur een speciale Petra fiets aan atletiekvereniging Spark. De Petra fiets is een loopfiets van Deense makelij, speciaal ontworpen om mindervaliden mee te laten doen aan loopwedstrijden. Deze fiets heeft een belangrijke therapeutische waarde. Kinderen en volwassenen die niet onafhankelijk kunnen stappen krijgen via deze fiets de mogelijkheid om zich zelfstandig voort te bewegen.

Het Nationaal Evenement vindt plaats op Sportpark de Brug (Plaatweg / Atletiekpad 1) en begint om 10.00 uur. Iedereen is van harte welkom om de atleten aan te moedigen.