FloraHolland


Moederdag op Bleiswijk: snel inkopen, snel weg!

BLEISWIJK (7 mei 2009) - FloraHolland Bleiswijk kijkt met vertrouwen uit naar een goede moederdagverkoop voor haar klanten. De drukste week van het jaar, de moederdagweek, is op Bleiswijk positief verlopen. Snijbloemen, kamerplanten en tuinplanten waren de gehele week in ruime mate verkrijgbaar. Opvallende producten als pioenen en roos waren goed vertegenwoordigd. Ook de tulpen deden nog goed mee. Kopers reageerden hier goed op. De top van het aanbod tuinplanten lag in het begin van de week. Bij snijbloemen lag deze top in de tweede helft van de week, wat ervoor zorgde dat aanvoerders konden inspelen op de binnenlandse markt, de belangrijkste markt voor Bleiswijk.

De logistieke processen waren goed op orde, zoals de beschikbaarheid van stapelwagens en Deense containers. Het vlotte veilen en het daaraan gekoppelde snelle afleveren zorgde ervoor dat de kopers van Bleiswijk alles op tijd konden verwerken. Door de komst van de nieuwe fly-over bij de N209 konden ingekochte producten snel bij de eigen winkels worden afgeleverd.

Met een billboard langs de N209 vraagt FloraHolland Bleiswijk aandacht voor Moederdag. Met de slogan 'Verras haar met bloemen' worden voorbijgangers aangezet om hun moeders op 10 mei vooral te verrassen met bloemen of een bloeiende plant. Ook de actie vanuit Bloemenbureau Holland met Frans Bauer draagt naar verwachting bij aan het behalen van positieve verkoopresultaten.