Ingezonden persbericht


Nieuwe cd van Talitha Nawijn: RAAK

De presentatie van de nieuwe cd is DV op Moederdag, zondag 10 mei, in haar thuisgemeente de VEZ te Zwolle. Ze zal dan nummers van haar nieuwe cd zingen tijdens de dubbele dienst die gehouden wordt in de WZRV-hallen, Buitengasthuisstraat 8 in Zwolle. Aanvang 9:00 uur en 11:15 uur. Spreker is Henk Stoorvogel. Welkom!

De in Zwolle woonachtige Talitha is een muzikale duizendpoot. We horen voor het eerst van haar rond 1992 als ze de eerste prijs wint in de EO-talentenjacht en daarna samen met twee studiegenoten de vocalgroep Peper opricht. Ze wordt in deze tijd ook gevraagd om bij de Ronduit Praise Band te komen zingen, waar ze 7 jaar deel van uit zal maken. Even later wordt ze de leadzangeres van de klezmerband Mazzeltov, waar ze ook 7 jaar mee optreedt. Nu kom je haar naam tegen op diverse gospelproducties, als lead vocal, backing vocal, dirigent of vocal coach.

Ruim zeven jaar was ze dirigente van de blackgospelformatie Inside Out, ook werkte ze mee aan het project Woman Worship van de Evangelische Omroep. Ze geeft zangles, zangworkshops en black gospel workshops. Verder is ze zangleidster bij de evangelische gemeente VEZ in Zwolle. Talitha's werk was vele jaren ondersteunend, dienstbaar op de achtergrond.

De afgelopen jaren groeide bij Talitha de wens om zelf weer meer te gaan zingen en nieuwe liedjes te maken. Samen met stadgenoot en vriendin Judith Koedoot heeft ze plannen gemaakt. Het werd een creatief proces waaruit unieke Nederlandstalige liedjes zijn ontstaan. De meeste nummers zijn door Judith geschreven en gecomponeerd. Platenlabel EdenMuziek heeft Talitha vorig jaar uitgedaagd om deze liederen in de studio op te nemen voor een compleet solo-album. Ze is de uitdaging aangegaan en na maanden hard werken is het nu zover: Raak, het debuutalbum van Talitha Nawijn is verschenen!

Bezoek ook haar nieuwe website: www.talithanawijn.nl en laat een berichtje achter in het gastenboek. Op deze website staan luisterfragmenten van de nieuwe cd.