Ingezonden persbericht


Persbericht:

Over de 9e editie van het Arab Filmfestival Rotterdam

Het openingsfeest van het 9e Arab Filmfestival dit jaar is op 10 juni vanaf 19 uur in Cinerama aan de Westblaak. Iedereen is welkom en burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft toegezegd de opening dit jaar voor zijn rekening te nemen.
Een keur aan lange en korte speelfilms/documentaires trekt vijf dagen lang voorbij in een aantal zalen van Cinerama. Op de openingsavond zal dat zijn: Thalatoun, een Tunesische film. Deze film kent een cast van maar liefst 150 acteurs/actrices, een van de duurste filmproducties van Tunesië. In deze film volgen we drie heel verschillende politici, die alle drie hun invloed hebben op de Tunesische sociale politiek. Een monumentaal kunstwerk komt voorbij.
Een andere film is: Laila's Birthday van Rashid Mashawari. Een dag uit het leven van een rechter, die als taxichauffeur werkzaam is. Zijn dochter is jarig en hij belooft een taart mee te brengen 's avonds. Voordat dat gerealiseerd is, gaat er een hectische dag aan hem voorbij. Het zijn slechts twee films uit een breed scala Arabische films in die 5 dagen. Elke dag worden er korte en lange films vertoond, zowel 's middags als 's avonds. In Cinerama hangt tijdens het festival een gezellige, open Arabische sfeer. Regisseurs en acteurs/actrices zijn aanwezig en aanspreekbaar!
Tijdens het festival worden op donderdag-, vrijdag- en zaterdagochtend in Zaal de Unie van 11-13 uur discussies georganiseerd, waar een drietal thema's aan bod komen over kunst en film in de Arabische/Europese wereld. Aan de hand van korte films en inleidingen vinden er soms verhitte discussies plaats over relevante, actuele thema's als kunst en politiek en daaraan verwante onderwerpen. Voertaal is Engels. Heeft u belangstelling voor het festival of voor een film: neem contact op met het kantoor van het Filmfestival, dagelijks van 10-17 uur, 010 8181891. Voor informatie over het programma van het festival, kijk eind mei/begin juni op de website www.filmindebuurt.nl en kijk naar het programma. U kunt vooraf of op de dagen zelf kaartjes reserveren via Cinerama: 010-4115300


---