Politie Utrecht

Persberichten Utrechs stad, 10.00 uur

Utrecht, 10-05-2009

Man overvallen

UTRECHT- Op zaterdagochtend 9 mei werd een man overvallen. Omstreeks 07.40 uur stond een 22-jarige man uit Bilthoven op de Groenewoudsedijk. Plotseling kwamen er twee personen aan met een bivakmuts op en bedreigden hem met een vuurwapen. De man moest zijn geld afgeven en de mannen stapten op een motorfiets en reden hard weg. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen te bellen met 0900-8844, district Utrecht centrum.

Te veel

UTRECHT- Op vrijdagavond 8 mei werd een automobilist aangehouden omdat hij te veel gedronken had. Omstreeks 21.45 uur werd de 58-jarige man uit Den Bosch gecontroleerd op de Atoomweg. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 720 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.

Gewond door kogel

UTRECHT- Op zaterdagmiddag 8 mei raakte en vrouw gewond door een kogelinslag. Twee personen zijn aangehouden.

Omstreeks 13.55 uur kregen agenten de melding dat er geschoten zou zijn in een woning aan het Klifrakplantsoen. Agenten gingen direct ter plaatse. Hier hoorden zij dat er kennelijk ruzie was ontstaan in de woning en dat op een gegeven moment de 23-jarige bewoonster naar een lege kamer was gelopen en hier had geschoten met een vuurwapen. De vrouw raakte hierbij gewond aan haar been en werd vervoerd naar het ziekenhuis. Na onderzoek van het schietincident werd door de politie de 23-jarige vrouw, tevens het slachtoffer, aangehouden. Een 30-jarige man uit Utrecht werd aangehouden als mogelijke eigenaar van het vuurwapen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Rijden op gestolen fiets

UTRECHT- Op vrijdagmiddag 8 mei werd een man aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed. Omstreeks 17.20 uur zagen agenten een 23-jarige man uit Utrecht op het Queekhovenplein op een hele mooie damesfiets rijden met en niet origineel slot. De man werd staande gehouden de fiets bleek niet als gestolen te boek te staan. Agenten vertrouwden de zaak niet en belden de fietsenhandelaar op waar de fiets gekocht was. Na onderzoek bleek het wel te gaan om een gestolen fiets. De fiets was gestolen uit Breukelen maar de eigenaresse had nog geen aangifte gedaan. De man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Vernielers aangehouden

UTRECHT- Op zaterdagmiddag 9 mei werden twee vernielers aangehouden. Omstreeks 17.10 uur kreeg de politie de melding dat er vernielingen werden gepleegd bij een school aan de Van Lawick van Pabstlaan. Agenten troffen bij de leegstaande school twee 13-jarige jongens uit De Meern aan. Agenten zagen dat enkele ruiten kapot waren. De jongens werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Fiets gestolen, man aangehouden

UTRECHT- Op zaterdagavond werd een fietsendief aangehouden. Omstreeks 23.40 uur werd via cameratoezicht gezien dat een 37-jarige man uit Utrecht een slot van een fiets openbrak aan de Stationsstraat. De man fietste vervolgens weg op deze fiets. Niet veel later kon de fietsendief in de kraag worden gevat en hij werd direct ingesloten.