Politie Drenthe

Zaterdag

Assen, 09-05-2009

Alcohol in het verkeer

ZUIDLAREN Vrijdagavond reed een 17-jarige jongen uit Schipborg met zijn bromfiets over de Stationsweg. Hij had zijn helm op zijn hoofd in plaats van over zijn hoofd. Dat viel op en een agent liet hem stoppen. Daarbij bleek ook nog dat de jongen gedronken had. De uitslag van 0,4 promille was voor hem als zogenaamd beginnend bestuurder het dubbele van wat is toegestaan. (2009010182)

ASSEN Vrijdagnacht reed een 30-jarige man uit Westerbork in zijn auto over de Nieuwehuizen. Zijn auto bleek bij controle niet verzekerd en de man had gedronken, ongeveer 0,8 promille. Hij kreeg een bon voor beide en mag zijn auto weer ophalen als de auto verzekerd is. (2009010197)

Politie treft drugs aan bij controle automobilist

ASSEN Vrijdagnacht controleerde de politie een 49-jarige automobilist uit Assen in de Dunningestraat. In de auto had hij een zak met weed liggen, ongeveer 20 gram. Omdat dit als een handelsvoorraad wordt aangemerkt is de man aangehouden en ingesloten voor een nader onderzoek. (2009010191)

Ernstig letsel bij ongeval auto tegen boom

HOLLANDSCHEVELD Vrijdagavond omstreeks 23.30 uur reed een 21-jarige man uit Schoonebeek met een personenauto over de Hollandscheveldse Opgaande. Door nog onbekende oorzaak botste hij met de auto tegen een boom. De bestuurder verkeerde onder invloed van alcohol en mogelijk drugs. Hij raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht, waar een bloedproef is genomen. Bij hem in de auto zaten nog drie mensen, die alle gewond zijn geraakt. Een 22-jarige vrouw uit Hoogeveen en een 22-jarige man uit Erica zijn ernstig gewond naar diverse ziekenhuizen overgebracht. Een vierde inzittende, een 21-jarige man uit Erica, is met beenletsel naar het ziekenhuis overgebracht. De politie onderzoekt de toedracht tot dit ongeval. (2009010198)

Man aangehouden bij winkeldiefstal

HOOGEVEEN Vrijdagavond is een 45-jarige man uit Slagharen aangehouden nadat hij was betrapt in een supermarkt in de Tamboerpassage. Hij was met twee flessen port en negen worsten de winkel uitgelopen, maar werd aangehouden door winkelpersoneel. De man is overgedragen aan de politie. Die maakt proces-verbaal op. (2009010126)

Rijbewijzen kwijt na lasercontrole

BORGER Vrijdagmiddag heeft de politie het rijbewijs ingevorderd van een 21-jarige man uit Stadskanaal. Hij reed in zijn auto over de N374 van Borger naar zijn woonplaats met een snelheid van 155 kilometer per uur, terwijl 80 het maximum is. (2009010145)

NIEUW WEERDINGE Vrijdagavond klokte de politie op de N391 een 50-jarige automobilist uit Stadskanaal met een snelheid van 140 kilometer per uur. Ook hier is 80 de toegestane snelheid en de man raakte dus zijn rijbewijs kwijt. (2009010147)

Verdachte op heterdaad aangehouden na autokraak

COEVORDEN Vrijdagavond is aan de Rogier van der Weijdenstraat een auto opengebroken. De dader is daarbij betrapt door een getuige, die de politie belde. De inbreker stapte in een auto en ging er vandoor. Na een zoekactie werd de betreffende auto elders in Coevorden aangetroffen en de verdachte is aangehouden. Deze verdachte, een 30-jarige man uit Coevorden, is ingesloten voor een nader onderzoek. (2009010171)

Verwarde man aangehouden na poging diefstal auto en meerdere aanrijdingen

RUINEN / SPIER Vrijdag heeft de politie een 47-jarige man uit Ansen aangehouden. Hij was eerder op de dag bij twee aanrijdingen betrokken en probeerde tussendoor de auto van iemand anders mee te nemen. Vrijdagmorgen reed hij in zijn auto over de Leeuwte in Ruinen. Daar reed hij een andere auto van achteren aan. Daarna keerde hij en reed weg. Even later reed hij op de Oude Postweg in Spier. Daar was een vrouw bezig een brief op de post te doen terwijl haar auto iets verder stond. De man stapte uit zijn auto en stapte in de auto van deze vrouw en probeerde weg te rijden. Ze kon hem tegenhouden en uit de auto krijgen. Daarna stapte de man weer in zijn eigen auto en reed de A28 op. Daar raakte hij een eindje verderop een vrachtauto, waardoor schade ontstond. Na het ongeval reed hij door. Deze drie gebeurtenissen vonden alle plaats in korte tijd en snel was duidelijk dat dezelfde man hierbij betrokken was. Na een zoekactie werd hij uiteindelijk in de avonduren met zijn auto aangetroffen in het noorden van de provincie, waar hij werd aangehouden. De man is ingesloten voor een vervolgonderzoek. (2009009951)