Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.45 uur

Utrecht, 10-05-2009

Veel te veel gedronken

AMERSFOORT De politie heeft vrijdagavond 8 mei op de Aan de Arnhemse Poortwal een 30-jarige man uit Polen aangehouden, die een personenauto bestuurde met veel te veel alcohol in zijn bloed.

Agenten zagen die dag om 19.40 uur de man in verboden richting rijden en lieten hem stoppen. De man moest blazen. De blaasproef viel voor hem negatief uit en de man moest mee naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse 775 ug/l uit. De man kreeg een rijverbod van 9 uur en een boete van 1250 euro.

Helers gestolen snorfietsen aangehouden
AMERSFOORT De politie heeft in de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 mei op de Suikerpeergaarde twee 17-jarige jongens uit Amersfoort aangehouden op verdenking van heling.

Een getuige zag die nacht rond 00.15 uur in de omgeving van de Suikerpeergaarde twee jongens lopen met opvallend veel belangstelling voor geparkeerde autos. De getuige vertrouwde het niet en belde de politie. Toen een agent de jongens aantrof, stond het duo bij drie snorfietsen. Twee mét en één zonder kenteken. De snorfietsen stonden bij de politie als gestolen te boek. De politie nam de snorfietsen in beslag en wilde de jongens die zich niet konden legitimeren mee naar het bureau nemen voor verhoor. Eén van de jongens zette het toen echter op een lopen. Na een korte achtervolging door de wijk werd ook deze verdachte alsnog ingerekend.

De politie stelt een onderzoek in en heeft de ouders van de jongens in kennis gesteld.

Beginnend bestuurder is rijbewijs kwijt
AMERSFOORT - De politie heeft in de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 mei op de Maanlander een 19-jarige man uit Soesterberg aangehouden, die een personenauto bestuurde met veel te veel alcohol in zijn bloed.

Agenten controleerden de man die nacht om 02.10 uur. De blaasproef viel voor hem negatief uit en de man moest mee naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse 445 ug/l uit. De beginnend bestuurder kreeg een rijverbod van 6 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Aanrijding door alcohol- en medicijngebruik
AMERSFOORT De politie heeft op zaterdagmorgen 9 mei op de Schutspatroon een 52-jarige man uit Amersfoort aangehouden, die was doorgereden nadat hij met zijn auto tegen een geparkeerde auto was gereden op de Kwekersweg.

Op aanwijzing van getuigen kwam de gealarmeerde politie die morgen om 09.40 uur bij de auto van de verdachte. De agenten zagen de verdachte zwalkend over de galerij bij zijn woning lopen. Hij was onder invloed van alcohol en medicijnen en moest mee naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse 650 ug/l uit. De man kreeg een rijverbod van 24 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.